Curs "Com iniciar la transició cap a la Sostenibilitat"

Curs per aprendre a iniciar la transició cap a la sostenibilitat (imatge:transicionsostenible.com)
Vallès Oriental
Divendres, 06/03/2015 fins Diumenge, 08/03/2015

Entre el 6 i 8 de març als peus del Montseny, EsBiosfera y Transición Sostenible organitzen el 2on curs " Com iniciar la transició cap a la Sostenibilitat".

Del 6 al 8 de març de 2015 tindrà lloc el curs oficial " Com iniciar la transició cap a la Sostenibilitat" , a Cardedeu, als peus del Montseny.

El curs està orgnaitzat per EsBioesfera, escola de reconstrucció de resiliència, i Transición Sostenible, amb la col·laboració de la Red de Transición España.

L'objectiu del curs és apropar els ingredients i eines del moviment de transició al cor de del Montseny: Com organitzar iniciatives de transició per construir alternatives locals a la crisi actual i a la nostra dependència del petroli? Com dissenyar un futur sostenible, positiu i abundant?

Estructurat de forma vivencial i participativa, aquesta formació preten també ser divertida i sorprenent, i donar un ampli ventall d'eines als participants, promoure l'enfortiment de les iniciatives sorprenents, i fomentar el naixement de nous grups de transició.

El curs serà a càrrec de Juan del Rio, biòleg especialista en Sostenibilitat per la Schumacher College, impulsor del moviment de Transició Sostenible a l'estat espanyol.

CONTEXT

El Moviment de Transició, conegut també com Transition Towns Movement, treballa per a transformar la societat desigual i fortament depenent dels recursos energètics fòssils en una societat justa, resilient, comunitària i protectora de l’entorn. Aquest curs de tres sessions explora el model de transició des de la vessant externa social i ambiental com des de la vessant interna més emocional. Donarem eines i continguts als participants per a crear i enfortir iniciatives de transició, promoure un futur més resilient i treballar i relacionar-se en grup.

RESUM DEL CURS

Curs experiencial i participatiu, en el qual s'explora el model de transició treballant la transició externa o els aspectos socials i ambientals als quals ens enfrontem, i la transició interna amb els aspectos mes emocionals o psicológics. Dissenyat per donar un ampli ventall d'eines als participants i promoure l'enfortiment de les iniciatives existents així com la creació de noves iniciatives de transició. Un curs que s’ha realitzat amb éxit a diferents països, i que ara arriba al Baix Montseny, a Cardedeu.

A QUI VA DIRIGIT

Va dirigit a totes aquelles persones que formen part d’una iniciativa de transició o en volen iniciar una, aquelles involucrades en moviments socials o simplement interessades en el procés de transició, la sostenibilitat, metodologies participatives i alternatives a la crisi.

Data: 

Divendres 06 març

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Transición Sostenible
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@transicionsostenible.com