Formació 2015: La perspectiva de gènere a les entitats

Logotip del Consell de la Joventut de Barcelona
Barcelona
Dimecres, 18/03/2015 fins Dimecres, 27/05/2015

Aquest curs que es realitzarà entre març i maig, s'adreça a entitats juvenils membres del CJB que vulguin reflexionar i provocar un canvi en el seu enfocament de gènere.

La formació La perspectiva de gènere a les entitats arriba enguany a la seva sisena edició. Organitzat Consell de Joventut de Barcelona (CJB), en conveni amb la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntamet de Barcelona, estarà dinamitzat per l'Associació Candela.

Es desenvoluparà entre els mesos de març i maig i comptarà amb sessions presencials conjuntes, així com amb una tutorització i seguiment individuals durant el procés de creació d'una campanya pròpia per a cada entitat participant. Les sessions presencials tindran lloc els dies 18 i 25 de març i 8 i 15 d'abril, de 18.00 a 21.00 hores. Durant abril i maig cada entitat treballarà el disseny i la realització d'una acció enfocada al canvi amb perspectiva de gènere. La formació acabarà amb una sessió de valoració conjunta, que tindrà lloc el 27 de maig, de 19.00 a 21.00 hores.

Programa de les sessions presencials:

Sessió 1: Gènere. Conceptes i anàlisi
Conceptes clau i desnaturalització del gènere. S'intentarà entendre el món en què vivim en clau feminista i veure que les desigualtats de gènere són transversal i que interseccionen amb altres tipus de desigualtats.

Sessió 2: Moviment associatiu juvenil, lliures de desigualtats?
Com es reprodueixen les desigualtats de gènere i les microviolències en el món associatiu i com ens podem implicar en aquesta problemàtica des de la nostra posició de dona (oprimida) o d'home (privilegiat).

Sessió 3: Eines i recursos
Identificar les desigualtats que es reprodueixen a nivell individual i a nivell grupal (cultural), pensar estratègies per superar-les i comentar eines concretes per incidir en els tres nivells de l'entitat (estructural, cultural i polític).

Sessió 4: Per a millorar el món comencem per nosaltres!
Parlar de psicologia de les organitzacions, dinàmiques grupals, rols (tipus i aprofitament), treball en xarxa, resolució de conflictes i facilitació de grups.

La inscripció és gratuïta i cada entitat comptarà amb un suport econòmic de 100 euros per desenvolupar l'acció o campanya enfocada al canvi intern en les dinàmiques de gènere. Cada entitat haurà de dedicar un equip impulsor (mínim dues persones) que es comprometi a liderar el projecte a la seva entitat.

Per tal de poder participar a la formació és necessari omplir el formulari d'inscripció com a molt tard el dilluns 16 de març.

Data: 

Dimecres 18 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Consell de la Joventut de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
cjb@cjb.cat