Eines i estratègies d’intervenció entorn al fenomen dels nous grups juvenils organitzats i violents (12h)

 Font:
Barcelona
Dijous, 16/04/2015 fins Dijous, 30/04/2015

Aquest curs pretén oferir a les persones que treballen amb les anomenades “bandes llatines” una introducció teòrica i metodològica que els permeti comprendre l’abast del fenomen i dissenyar la seva pròpia intervenció.

Amb aquesta proposta es pretén oferir a les persones que treballen amb col·lectius juvenils i que d’alguna manera es troben en relació amb les anomenades “bandes llatines” una introducció teòrica i metodològica que els permeti comprendre l’abast del fenomen i dissenyar la seva pròpia intervenció. La definició del fenomen, la manera en què el pensem, està íntimament relacionada amb la manera de relacionar-nos amb els grups de joves que hi pertanyen i amb les possibilitats de treballar amb ells.

Els educadors i educadores socials es troben en una situació especialment complexa, perquè estan al centre de les múltiples tensions que hi ha en joc quan parlem de “bandes”: les inèrcies institucionals i els dobles missatges amb relació al tema, les necessitats dels grups de joves en processos d’exclusió, la pròpia dificultat d’entrar en relació amb els grups, la instrumentalització de les relacions... Per tot això, l’objectiu no és fer un catàleg descriptiu de grups i característiques, sinó aportar elements perquè cadascú pugui emmarcar la realitat amb la qual treballa i possibilitar la reflexió sobre les actuacions que s’han portat a terme i sobre les quals podem imaginar.

A càrrec de: Noemí Canelles, és treballadora social i sociòloga de formació. La seva tasca professional sempre ha caminat entre la intervenció socioeducativa amb col·lectius juvenils (processos educatius, treball de carrer, dinamització comunitària) i la recerca sobre alguns dels temes que viuen. El 2004 entra en contacte amb dues de les organitzacions més importants en aquell moment -Latin Kings i Queens i Ñetas- que la va portar junt amb altres companys i companyes de recerca a iniciar un camí de coneixement i d’experiències molt diverses que cristal·litzen en algunes conclusions sobre el tema. Alguns dels projectes en que ha participat són “Jóvenes latinos en Barcelona: espacio público y nuevas sociabilidades”, del CIIMU per Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona (2004-2006). Darrerament es dedica a la investigació en l'àmbit de la prevenció.

Dates: 16, 23 i 30 d’abril, de 10.00h a 14.00h

Preus:
Col·legiats/ades i/o amics/gues del CEESC: 40€
No col·legiats/ades: 50€
Persones aturades i/o pensionistes: 45€

Fons de formació per a col·legiats/ades a l'atur

Data límit d'inscripció: 9 d'abril

Data: 

Dijous 16 abr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat