Presentació dels projectes guanyadors de la Convocatòria d'Ajuts i Cooperació 2014

 Font:
Barcelona
Dijous, 09/04/2015

Des de Perú, la Seu d’Urgell i Ciutat Vella, les propostes guanyadores del 2014 ens donen la benvinguda a la tercera Convocatòria d’Ajuts a Iniciatives Socials i Cooperació del CEESC

El desembre passat vam conèixer la resolució del jurat sobre la Convocatòria d’Ajuts a Iniciatives Socials i Cooperació del CEESC del 2014. Dels 14 projectes presentats, van sorgir tres propostes guanyadores, que ara, volem que conegueu amb més profunditat.

El proper dijous 9 d'abril hem preparat una presentació especial, on escoltarem, de la mà i veu de les mateixes persones responsables, impulsores i treballadores dels projectes, com funcionen, es relacionen, treballen i quin desenvolupament actual tenen les propostes:

  • Fortalecimiento de los educadores/as comunitarios/as en Cusco (Perú): projecte que vol visibilitzar, reconèixer socialment, capacitar i aportar notorietat al col·lectiu professional que treballa dins l’àmbit social a Perú, en la construcció d'una ciutadania plena.
    • Amb Loreto Sante Abal, de l'equip d'incidència i formació de la Red Educativa Regional de Cusco, que gestiona el projecte, que participarà a l’acte a través de videoconferència.
  • Comunitària: servei integral destinat a la gent gran de les comarques del Pirineu (Alt Urgell i La Cerdanya), que promou l’envelliment actiu i s’escapa dels serveis de teleassistència. Ofereix tallers per a grups per afavorir la memòria i serveis a domicili per a gent gran que pateix diverses demències.
    • Amb Gemma Guàrdia, educadora social i llicenciada en Pedagogia, responsable de Comunitària.
  • Generació Play: programa d'apoderament personal i capacitació artística destinada a joves del districte de Ciutat Vella (Barcelona). A través de la pràctica artística i formació en lideratge es treballa l'autopercepció dels adolescents i se’n reforça l’autoestima.
    • Amb Noemi Rubio, llicenciada en Història de l'Art, postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari i Laia Serra, doctora en Desenvolupament Cultural Comunitari i màster en Gestió Cultural. Directores de Comusitària, organització especialitzada en gestió de projectes artístics comunitaris que gestiona el projecte de Generació Play.

Són tots tres projectes interessants i molt diferents que tenen en comú la promoció de l’educació social i que fomenten l’ocupació de les educadores i els educadors socials.

Aprofitarem l’acte també per donar el tret de sortida a la tercera Convocatòria d’Ajuts a Iniciatives Socials i de Cooperació, la d’aquest 2015.

Us animem a venir al CEESC i a descobrir aquestes tres propostes que treballen amb i per a l’Educació Social… i que també us poden donar idees per a presentar-vos a la convocatòria d’aquest any!

Data: 

Dijous 09 abr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat