Curs de formació per a negociadors humanitaris

Curs de formació per a negociadors humanitaris
Barcelona
Dilluns, 04/05/2015 fins Divendres, 08/05/2015

Curs de preparació per a treballados humanitaris per a saber negociar en situacions de crisi humanitaria

L'acció humanitària ocorre en situacions on hi ha un gran nombre d'agents implicats: la població afectada per la crisis, agències, donants, governs nacionals i locals, agents militars, etc. Tots els implicats tenen interessos diferents i aquests poden entrar en conflicte amb els interessos de l'actor humanitari.

Aquest curs treballarà la comprensió del marc de treball i els fonaments necessaris per a la negociació amb els instruments legals disponibles. Qui participi tindrà la possiblitat de perfeccionar les diferents tècniques de negociació combinant l'estudi teòric i casos pràctics.

El curs treballarà aspectes que recorren el Dret Internacional Humanitari i el dret aplicable als Drets Humans, les Convencions de Ginebra de 1949 i els seus protocols addicionals de 1977, la Carta de les Nacions Unides i l'Estattut del Tribunal Internacional de Justícia, els principis de dret internacional i les polítiques i prodeciments regionals entre d'altres.

Organitza: El Centre de Recursos Internacionals per la Pau de Barcelona (CRIPB) en cooperació amb el center for International Humanitarian Cooperation (CIHC) i l'Institute for International Humanitarian Affairs (IIHA) de la universitat de Fordham, EUA.

La data límit d'inscripció al curs és el 17 d'abril.

Les organitzacions federades de lafede.cat tenen possibilitat de beca. Més informació aquí.

Data: 

Dilluns 04 Maig

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Centre de Recursos Internacionals per la Pau de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
jcapdevilag@bcn.cat