20 anys acompanyant persones amb intel·ligència límit

20 anys acompanyant persones amb intel·ligència límit

Resum: 

L'acidH ha celebrat el 20è aniversari del seu compromís amb aquest col·lectiu que representa el 1-1,5% de la població general.

L’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) va celebrar els seus 20 anys amb un dinar solidari que va comptar amb l'assistència d'unes 110 persones del món empresarial, social i cultural, entre elles, la presidenta de la FCVS, Francina Alsina. L'àpat va anar a càrrec del servei de càtering de la pròpia entitat. L’acte va concloure amb la presentació del nou president d'acidH, Ferran Morell, ex-director del servei de Pneumologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, i que prendrà el relleu a l'actual presidenta i fundadora, Montserrat Baró. La presa de possessió del nou càrrec serà el segon semestre d'enguany.

L’acidH és una entitat social que dóna suport al col·lectiu de persones amb intel·ligència límit que representa el 1-1,5% (no es diagnostiquen tots els casos) de la població general. L'Associació acidH treballa per promoure i defensar els drets d’aquestes persones invisibles, per sensibilitzar la societat de l’existència d’aquest col·lectiu i per aconseguir tots els recursos possibles per oferir-los l’atenció que necessiten, donant cobertura des de la infància fins a la vellesa.

En el decurs de l'acte, acidH va presentar els reptes que es planteja per aquest nou cicle, així com els cost i finançament que representaria Entres d'altres, preveu ampliar l'espai de l'edifici al carrer Siracusa i alguns locals adjacents; també considera necessari un nou local per psicologia i logopèdia, d'uns 150m2. Un altre repte que es planteja és cobrir el 100% del cost de les beques, per tal que ningú es quedi sense serveis essencials.

Així mateix, acidH vol augmentar la interacció entre les famílies de persones usuàries i millorar l’acompanyament familiar. Un punt molt important que acidH es planteja és aconseguir més vivendes, i poder fer front a l’envelliment del col·lectiu

Per tal d'assolir aquests reptes, acidH es planteja generar nous ingressos, a través de projectes productius, i la producció de paper artesanal. També és bàsic tenir més empreses a prop de l’acidh i augmentar el nombre de clients que gaudeixin del servei de bugaderia i catering i el d’insercions laborals en empreses ordinàries.

Afegeix un comentari nou