Recollides 200.000 signatures en 2 mesos

 Font:
Font:

Recollides 200.000 signatures en 2 mesos

Resum: 

Els promotors de la ILP per a la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social esperen recollir més de 500.000 signatures abans del 31 d’octubre.

A finals d’abril, la Taula del Tercer Sector, la Plataforma d’afectats per la hipoteca, la CONFAVC, UGT, CCOO i l’Observatori DESC van començar la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè la Iniciativa Legislatura Popular (ILP) sigui admesa al Congrés del Diputats i es debati un canvi en la legislació hipotecària actual

En concret, aquesta ILP proposa tres modificacions:

  1. Dació en pagament amb efecte retroactiu. Entrega de l’habitatge a l’entitat financera amb la que es té contractada la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot el deute.
  2. Paralització dels desnonaments. Sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’ impagament del préstecs hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.
  3. Lloguer social. L’executat/da tindrà dret a continuar residint a l’habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels ingressos mensuals per un període de 5 anys.

Si encara no t’has suma’t a aquesta iniciativa, tens fins al 31 d’octubre per apropar-te a algun dels punts de recollida d’assignatures o fer-ho de manera online a través de http://www.quenotehipotequenlavida.org.

Afegeix un comentari nou