1ª Trobada d'intercanvi d'Experiències de la XEASC

Autor/a: 
La Rotllana

1ª Trobada d'intercanvi d'Experiències de la XEASC

Autor/a: 
La Rotllana

Resum: 

El dissabte 24 de gener tindrà lloc als barris de la Salut i Llefià de Badalona, la 1ª trobada d’intercanvi d’experiències de la XEASC (Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària).

Aquest dissabte entitats d'arreu de Catalunya es trobaran als barris de Llefià i La Salut en una jornada de treball conjunt al voltant de temes claus en la tasca social i comunitària.

La XEASC és un grup de treball format per 13 entitats amb una llarga trajectòria dins l’àmbit de la infància, la juventut i l’acció comunitària que va néixer amb l’objectiu de coordinar esforços i recursos entre les entitats socials de Catalunya.

La jornada del dissabte té la finalitat de compartir coneixements i bones pràctiques i està organitzada entorn set tallers liderats per les diferents entitats particpants on es treballarà en base a experiències reals al territori.

Per a més informació sobre la jornada i programa de tallers podeu enviar un correu electrònic a xeasc@gmail.com o trucar al telèfon 933970585

PROGRAMA:

  • De 10.00h. a 10.30h.Presentació al C.C. Escorxador.
  • De 11.00h a 13.00h. Workshops
  • A les 13.00h. Cloenda

WORKSHOPS

1- Treball Comunitari en Entorns Endogàmics.

Explicació del context del barri de la Masia Espinós; aïllament del nucli urbà, punt de venta de droga, comunitat endogàmica. Mostra del treball de carrer al barri i del vincle social que ha generat l’entitat.

-Lloc: La Rotllana c/Richard Strauss,30
-A càrrec de: Associació Esplai Masia Espinó

2.- Com treballar amb les famílies

Dinàmiques i objectius a treballar en els espais destinats a infants i famílies. Explicació del funcionament d’una tarda a l’espai familiar amb exemples d’activitats que es poden desenvolupar.

- Lloc: Esplai Chiribiripum c/Australia s/n
- A càrrec de: Esplai La Florida

3.- Morralla Espai Creatiu

Presentació del projecte pedagògic de l’associació Batibull a l’espai juvenil Morralla situat a Blanes. Explicació de l’experiència a través dels joves que hi participen.

- Lloc: La Rotllana c/Richard Strauss,30
- A càrrec de: Associació Batibull

4.- Treballant en projectes per a infants:

A través de l’experiència de l’Esplai Chiribiripum, s’exposarà el procés d’un projecte socioeducatiu per a infants. Des de la detecció de les necessitats de l’entorn, la creació i execució del projecte i la transformació del territori al voltant d’aquests.

- Lloc: Esplai Chiribiripum c/Australia s/n
- A càrrec de: La Rotllana

5.- En trànsit. Sensibilització sobre el procés migratori amb adolescents.

Presentació del material pedagògic per treballar el procés migratori amb joves. El taller té un doble objectiu: per una banda, treballar emocionalment amb els joves que han viscut aquest processos i per l’altre que els joves autòctons empatitzin i evitin estereotips o prejudicis.

- Lloc: C.C L’Escorxador
- A càrrec de: Associació JIS

6.- Programes Europeus de mobilitat. (Erasmus +)

Explicació de les diferents possibilitats que ofereix el programa Erasmus + en relació als projectes de mobilitat juvenil.

- Lloc: Casal La Rotllana. c/Richard Strauss, 30
- A càrrec de: La Rotllana

7.- Identitat Digital i Reputació on line

Com gestionar la comunicació de l’activitat de les entitats a través d’Internet, tenint en compte que treballem amb infants, joves i col·lectius vulnerables. En aquest sentit emde trobar un equilibri entre la informació que volem transmetre i la vulneració de la privacitat dels participants en les activitats.

- Lloc: Casal La Rotllana. c/Richard Strauss, 30
- A càrrec de : Associació Trèvol

Afegeix un comentari nou