Actuem contra la fam. Pel dret a la terra i als aliments!

Autor/a: 
ACP-FCVS

Actuem contra la fam. Pel dret a la terra i als aliments!

Autor/a: 
ACP-FCVS

Resum: 

"Actuem contra la fam. Pel dret a la terra i als aliments" és el nom de la campanya que l'Associació Catalana per la Pau inicia aquesta primavera. Pretén denunciar les causes de la fam, que, amb la crisi econòmica mundial, s'ha vist incrementada a diferents països en desenvolupament i afecta en aquests moments prop de 1.000 milions de persones a tot el planeta.

La campanya constarà de diferents materials per a la sensibilització i explicació al conjunt de la ciutadania de les causes i les alternatives i propostes davant aquest drama humà. Posarà èmfasi en la relació entre l’especulació financera, especialment rendible en el cas dels aliments, i la impossibilitat de garantir el dret de totes les persones a tenir-ne.
També busca recaptar fons per a l’execució de 4 projectes que els nostres socis locals posen en marxa a Guatemala, Colòmbia, Palestina i Moçambic per a contribuir a garantir el dret a l’alimentació de la població i reduir la vulnerabilitat de les comunitats més afectades.


La presentació pública de la campanya es fará el proper divendres 20 de maig, a les 19'30 hores.
Lloc: l'Espai Jove La Fontana, C/ Gran de Gràcia, 190 (Metro Fontana L3), Barcelona.


Participaran en la presentació:

  • Augusto Mafigo, president de la Unió Nacional de Camperols de Moçambic, una de les organitzacions capdavanteres en la defensa dels drets dels camperols i campreoles i de la sobirania alimentària a l'Àfrica.
  • Diana Patricia Sánchez, membre de FENSUAGRO, federació de sindicats camperols a Colòmbia, entitat especialment perseguida pel seu treball de defensa del territori i dels drets humans.
  • Felipe López-Aranguren, sociòleg i investigador, col·laborador de l'Associació Catalana per la Pau. Relator del document de treball de la Campanya Actuem contra la fam. Pel dret a la terra i als aliments.

Afegeix un comentari nou