Admesa a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per regular la dació en pagament

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Admesa a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per regular la dació en pagament

Resum: 

Després de mesos d’entrebancs, la Mesa del Congrés dels Diputats ha admès a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament promoguda per les entitats socials. Alhora, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca convoca una manifestació pel dret a l'habitatge el dia 25 de setembre.

Iniciativa admesa a tràmit

El passat divendres 16 de setembre, la Mesa del Congrés dels Diputats va admetre finalment a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament, que es troba actualment al Senat, pendent d’aprovació i ratificació.

La ILP va ser inicialment presentada el dia 30 de març però, des d’aleshores, ha viscut un llarg camí d’entrebancs que n’han impedit fins ara la tramitació. Aquest bloqueig va provocar que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) decidís recentment que iniciaria la recollida de signatures encara que finalment no fos admesa la ILP.

La PAH espera ara que el Senat no allargui més el procés i doni el seu vistiplau abans de la dissolució de Corts del dia 26 de setembre, a fi que la junta electoral central validi i segelli els plecs de recollida de signatures.

Acabat el procés, les entitats podran iniciar la recollida de les 500.000 signatures que requereix la ILP per ser debatuda al Congrés, cosa que ja s’esdevindrà, en tot cas, durant la següent legislatura.

25 de setembre. Manifestació pel dret a l'habitatge.

La PAH espera poder iniciar la recollida de signatures abans de les eleccions, malgrat que no es podran recollir el dia 25 de setembre, data de la manifestació que la PAH ha convocat pel dret a l’habitatge a més de 30 ciutats.

A Catalunya, les principals manifestacions es celebraran a:

  • Barcelona: 18h, en Plaça Catalunya
  • Girona: 18h, en el Pont de Pedra
  • Tarragona: 18h, en Plaça Imperial Tarraco

Consulteu el llistat actualitzat de convocatòries al web de la PAH

Vídeo de la convocatòria de la PAH pel dia 25 de setembre:


Les entitats impulsores de la ILP

Afegeix un comentari nou