Cafè de Comerç Just, de la Teoria a la Pràctica

Autor/a: 
Alternativa3

Cafè de Comerç Just, de la Teoria a la Pràctica

Autor/a: 
Alternativa3

Resum: 

Alternativa3 participarà en aquesta Jornada, organitzada per Harreman Denda, Bidezko Merkataritza, a la qual estarà present María Fernàndez com a ponent d'Alternativa3

Cada dia es consumeixen sobre 2,25 bilions de tasses de cafè al món. Aquest producte va moure en 2004 aproximadament 9 mil milions de dòlars, sent fins i tot en l'actualitat, la segona matèria primera que mou més diners al món. Viuen d'aquest producte més de 25 milions de persones, la qual cosa implica de manera directa i indirecta a 100 milions de persones aproximadament. Però trobem una doble paradoxa en la cadena de valor del cafè: d'una banda el consum de cafè s'ha anat estenent
arribant a formar part del dia a dia de milions de persones als Països del Nord, i d'altra banda la producció d'aquesta matèria primera manté a milions de persones en la pobresa als Països del Sud. El salt que existeix entre el preu del gra de cafè i el producte final és el resultat d'un oligopoli dels agents implicats en la indústria del cafè. Aquest producte és un dels exemples més il·lustratius per analitzar les conseqüències del Comerç Internacional sobre petits/es productors/es i les seves comunitats als Països del Sud.

El Comerç Just és una eina directa de cooperació entre consumidors/es i productors/es, on es treballa de manera conjunta per un món més just i sostenible, que permet millorar, de manera eficaç, la vida de milions de persones.

Una manera dinàmica i atractiva de conèixer de manera directa les diferències entre el cafè de comerç just i del comerç tradicional, des del seu origen fins al ciutadà/a.

Aquí pots veure els tríptics de la Jornada: 1 2

Afegeix un comentari nou