DINCAT denuncia que l’Estat incompleix la normativa de subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional

Autor/a: 
Comunicació FCVS
 Font:
Font:

DINCAT denuncia que l’Estat incompleix la normativa de subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

L’entitat DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) considera inacceptables les xifres que es van oferir després de la reunió de la Conferència Sectorial d’ocupació; segons aquestes dades, Catalunya rebrà un 51% menys per a polítiques d’inserció laboral de persones amb discapacitat.

Segons les xifres dels pressupostos, Catalunya rebrà 2.797 euros per cada persona discapacitat inserida laboralment, mentre que altres CCAA rebran imports molt més elevats (per exemple: Galícia rebrà 10.637€ per persona, Canàries en rebrà 9.946 i Múrcia 6.396€).

També altres entitats que operen en el sector, com Ammfeina (que representa els centres especials de treball de persones amb trastorn mental) i Actas (entitat representativa del treball amb suporto), mostren el seu rebuig per la vulneració del dret fonamental al treball de les persones amb discapacitat.

Totes les entitats representatives de persones amb discapacitat continuaran treballant per a que es modifiquin aquestes xifres, tan en el tràmit Parlamentari com en el Senat. Cal recordar que fins i tot la diputada del Partit Popular de Catalunya, Marisa Xandri, va qualificar la situació d’injusta i es va comprometre a treballar per a modificar-la.

+ info: www.dincat.cat

Afegeix un comentari nou