El banc dels aliments triplica l'ajuda a Barcelona

El banc dels aliments triplica l'ajuda a Barcelona

Resum: 

La Fundació Banc dels Aliments bancdelsaliments de Barcelona ha triplicat el nombre de famílies ateses des de l'inici de la crisi.

La directora de la Fundació Anna Sancho comenta que des de l'inici de l'any 2010 en total han atès un volum de 95.000 persones cada mes i les previsions apunten a que la demanda seguirà pujant.

Moltes persones demanen l'ajut per primer cop al trobar-se en situació d'atur i haver de fer front als crèdits i a les hipoteques, comenta que es una situació sense precedents.

Les fonts per fer front a la demanda venen des de la indústria alimentària: un 48% de Mercabarna del programa de fruita retirada i esdeveniments solidaris i un 52% d'un pla d'ajuda de la Comissió Europea, tot i aquestes ajudes es insuficient.

Hores d'ara hi ha 20 noves entitats homologades per tal de fer front a la demanda doncs en els sis primers mesos de l'any ja s'han repartit l'equivalent al 60% del que es va distribuir al llarg del 2009.

Per primer cop distribuiran aliments durant la primera quinzena d'agost per poder atendre a unes 30.000 persones en situació de risc.

Afegeix un comentari nou