El Comerç Just i la Banca Ètica, alternatives reals a l'actual crisi

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Comerç Just i la Banca Ètica, alternatives reals a l'actual crisi

Resum: 

Amb la participació de més de 200 entitats locals, 81 municipis catalans acullen la 12a edició de la Festa del Comerç Just i Banca Ètica durant els caps de setmana de maig. Diversos barris barcelonins han celebrat la festa el 14 de maig, tot coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just.

Amb el lema "Prou explotació, tria comerç just; prou especulació, tria banca ètica", la Festa del Comerç Just i Banca Ètica vol potenciar el coneixement dels valors i les propostes del Comerç Just i les finances ètiques entre la població catalana com alternatives reals a l'actual model econòmic que ens ha portat a la crisi.

El Dia Internacional del Comerç Just se celebra a 70 països del món. A l’estat espanyol, la festa arriba a un centenar de municipis, dels quals 81 són a Catalunya. Això demostra el bon estat d'implicació de la societat catalana en aquest esdeveniment.

També les notícies referents a la banca ètica i el Comerç Just són positives: Cada cop més persones aposten per les finances ètiques, que el 2010 han crescut un 22,5% a l'estat espanyol; i davant del context econòmic actual, el preu mínim del Cafè de Comerç Just augmenta per assegurar la sostenibilitat dels petits productors.

Els bancs ètics són una alternativa als bancs convencionals que combinen els beneficis socials amb els beneficis econòmics. El Comerç Just és un moviment que proposa un comerç que sigui just per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi i que permeti assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.

Tarragona i Girona celebraran la festa el dissabte 21 de maig

Barcelona i Lleida, entre d'altres, han fet coincidir la festa amb el Dia Internacional del Comerç Just, el 14 de maig. A Tarragona i Girona, en canvi, se celebrarà aquest proper dissabte, 21 de maig. Alguns municipis s'esperaran, però, fins a finals de mes: Manresa acollirà la festa el dissabte 28 de maig.

La nit de dissabte passat, el grup Gossos va oferir un concert a la sala La Nau Ivanov (Barcelona), donant així suport a la festa. Al concert, dos actors disfressats de militars van fer veure als assistents què suposa tenir els diners a la banca convencional. Molts de nosaltres, sense saber-ho, estem finançant el negoci de les armes ja que el nostre banc està invertint en empreses d'armament.

La coordinació nacional de la festa va a càrrec de SETEM, amb la participació d'Alternativa 3, FETS (Finançament Ètic i Solidari), Intermón Oxfam i la Xarxa de Consum Solidari. Aquestes entitats reclamem un nou model econòmic basat en els principis de l'economia social i solidària, que anteposa els interessos de les persones als econòmics i proposen dues alternatives reals: les finances ètiques i el Comerç Just.

Comentaris

Bon dia: Els hi escric per consultar-lis si aquesta nova entitat bancària que és diu banca ética i és de Caixa de Navarra, és de fiar. He llegit a internet, i no sempre parlan bé d'ella. Ens han proposat una entrevista i voldria que ens donguesin la seva opinió i d'altra banda ens agradaria saber amb quina entitat treballan les entitats socials que sigui realment cívica i ética a la vegada. Gràcies per la seva atenció i esperem la seva resposta.

Bon dia Marga,

Et recomanem que et posis en contacte amb Finançament Ètic i Solidari. El seu web és http://www.fets.org/ i el seu telèfon és el 93 368 84 81.

Si vols més informació sobre la banca ètica pots consultar també la Guia EA 27: Finançament ètic i sostenibilitat que trobaràs en el següent enllaç.

http://80.33.141.76/agenda21/guies.php?idColleccio=1#250

Esperem haver estat d'ajuda.

Fins aviat!

Bon dia: El motiu d'aquest missatge és per saber si la banca cívica de la Caixa de Navarra, és una bona opció. No sabem si existeixen mes i millors. Ens podríem dir amb quina entitat treballa les entitats més importants. Gràcies

Bon dia: Voldríem saber si la banca cívica de la Caixa de Navarra és una bona opció, i en el cas que no ho sigui, saber quina és bona Gràcies

Afegeix un comentari nou