Estratègia conjunta per la inclusió social a Barcelona

 Font:
Font:

Estratègia conjunta per la inclusió social a Barcelona

Resum: 

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, que aplega el tercer sector i l'Ajuntament, considera molt necessari el Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 i afirma que Barcelona està preparada per anar més enllà. Per això, es proposa desenvolupar una estratègia compartida de ciutat per fer front conjuntament i de manera cohesionada als aspectes socials de la crisi.

El passat 16 de març es va celebrar la jornada anual de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, espai de treball que aplega 473 organitzacions (l'Ajuntament de Barcelona, entitats socials, col·legis professionals, sindicats, universitats, etc.) per assolir una Barcelona més inclusiva i solidària. Arran de la trobada, el Consell de Govern de l'Acord ha presentat la declaració Barcelona s'uneix per fer front a la crisi social.

A la jornada anual es va parlar del nou Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 que elabora l'Ajuntament de Barcelona a partir de les aportacions de les entitats. Aquest Pla és una prioritat màxima del govern municipal i inclourà un document base i un altre d'accions concretes, on la prioritat seran les persones més vulnerables, fent èmfasi en les fases prèvies a l'exclusió social i s'abordarà la proximitat (barri, entitats, tercer sector, acció pública, etc.). Es preveu tenir el Pla aprovat cap al juny de 2012.

Barcelona disposa d'una societat civil molt àmplia, compromesa, organitzada i amb una llarga tradició de cooperació pública i privada

L'Acord ha participat de manera activa en el procés d'elaboració del Pla i el considera molt necessari. Pensa, però, que Barcelona està preparada per anar més lluny. D'aquesta manera, a la seva declaració apunta que "la ciutat disposa d'una societat civil molt àmplia, compromesa, organitzada i amb una llarga tradició de cooperació pública i privada, que fan possible que aquest Pla per a la Inclusió Social sigui la base per impulsar una estratègia conjunta per desenvolupar el compromís de tots i totes en la millora de la situació social de Barcelona".

Seria una estratègia que articulés les actuacions i projectes de l'Ajuntament contemplades en el Pla, juntament amb les actuacions i projectes que es realitzin a Barcelona per part de les entitats i el conjunt d'actors socials finançades amb fons propis, d'altres entitats privades i d'altres administracions públiques diferents a l'Ajuntament.

Els objectius que es plantegen són:

  • Enfortir la ciutat i la ciutadania en l'adversitat, capacitant al màxim les persones i enfortint els seus vincles personals, socials i associatius, afrontant solidàriament els nous reptes socials.
  • Multiplicar l'eficàcia dels recursos públics i privats, desenvolupant programes i projectes comuns i amb objectius compartits i realistes. Dotar del màxim de sinergies les polítiques socials, esportives, culturals, educatives i de desenvolupament econòmic i urbà en la realització d’objectius socials.
  • Transformar els sentiments de decepció, por i indignació de bona part de la nostra ciutadania en compromís i acció solidaria.

Si vols mantenir-te informat/da de les accions i les novetats de l'Acord pots consultar la seva plana web o seguir el seu usuari a Twitter: @AcordCiutada.

Afegeix un comentari nou