La Fundación Secretariado Gitano exigeix a França la fi de les expulsions

 Font:
Font:

La Fundación Secretariado Gitano exigeix a França la fi de les expulsions

Resum: 

En un comunicat al govern francès, la Fundación Secretariado Gitano recorda al president Hollande la seva promesa de posar fi a les expulsions i demana a tota Europa un major compromís amb les polítiques d’inclusió de la població gitana.

En un comunicat fet públic el dia 31 d’agost, la Fundación Secretariado Gitano demana al govern francès que aturi les “expulsions sense solucions” de persones gitanes cap als seus països d’origen.

L’entitat denuncia que aquesta pràctica “atempta contra la dignitat de la població gitana i contra els drets humans, viola la normativa europea de llibertat de moviment i suposa un clar exemple de discriminació racial”.

Tot i que veu amb bons ulls la decisió de França d’eliminar algunes restriccions als ciutadans romanesos i búlgars per treballar al seu territori, la fundació considera que això encara no és suficient i insta el govern a apostar decididament per la inclusió de la comunitat gitana.

A més, recorda que, en virtut de la directiva 2004/38/CE, França no pot expulsar cap ciutadà de la Unió només “per no complir amb els criteris de residència”.

Durant la seva campanya electoral, Hollande va prometre que acabaria amb les expulsions de gitanos malgrat que continuen tant els desmantellaments de campaments com les expulsions.

Per això, la Fundación Secretariado Gitano demana ara al president francès que compleixi la seva promesa i alerta que, amb aquesta mena de mesures, només s’aconsegueix “reforçar els estereotips negatius” que pesen sobre les persones gitanes i “encoratjar les actituds racistes”.

Per la seva banda, el ministre d’Interior francès, Manuel Valls, sosté que s’està complint escrupolosament la legalitat i que s’estan tractant les expulsions cas per cas. No obstant això, les Nacions Unides van criticar recentment l’actitud de França i van reclamar respecte pels drets dels ciutadans gitanos i la legislació europea sobre la no-discriminació.

Finalment, la Fundación Secretariado Gitano demana també en el seu comunicat que la Comissió Europea garanteixi la posada en marxa de les polítiques recollides en el marc de les Estratègies Nacionals per a la Inclusió de la Població Gitana.

Animació pels 30 anys de la Fundación Secretariado Gitano

Afegeix un comentari nou