La pobresa empitjora a mida que passen els mesos

 Font:
Font:

La pobresa empitjora a mida que passen els mesos

Resum: 

El Casal dels Infants ha tramitat aquest any el doble d’ajudes bàsiques per a famílies en situació de pobresa. Aquest augment és a causa de la crisi econòmica, que cada vegada afecta més famílies.

Els responsables del Casal dels Infants, que es dedica a ajudar els nens i nenes i les seves famílies del barri del Raval de Barcelona, han presentat les dades anuals i han constatat que “la situació empitjora a mida que passen els mesos”.

De fet, durant el 2009, l’entitat, que ha registrat llistes d’espera en tots els projectes que duu a terme, ha tramitat el doble d’ajudes bàsiques per a famílies en situació de pobresa –menjar, roba i serveis socioeducatius- i ha rebut un 30% més de demandes de serveis com a conseqüència de la crisi econòmica.

La directora del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha explicat que dues de cada tres famílies del casal han vist empitjorar “greument” la seva situació que ja era molt vulnerable abans de la crisi i que les famílies que demanen ajuda al casal “no es que s'hagin d'estrènyer el cinturó, sinó que tenen l'aigua al coll”. Balaguer constata també un augment dels casos de nens en risc que són atesos pels serveis socials.

Per tot això, la directora del Casal critica que les administracions no disposin d'un pla de xoc per a fer front a aquesta situació: “En el millor dels casos mantenen les ajudes, però això no és suficient, és necessària una altra mirada per a donar un gir a la situació de les famílies més vulnerables”.

Més info: http://www.casaldelraval.org/

Afegeix un comentari nou