La VI Setmana Europea Contra el Càncer (SECC) posarà l’èmfasi en el càncer colorectal

La VI Setmana Europea Contra el Càncer (SECC) posarà l’èmfasi en el càncer colorectal

Resum: 

Amb el lema Actua per prevenir el càncer: menja sa i mou-te', un any més la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) s’involucra plenament en aquesta campanya de sensibilització i conscienciació a la població, amb l’organització d’activitats per tot Catalunya, que tindran lloc del 9 fins al 18 d’octubre.

Aquest any durant la SECC es vol divulgar de manera lúdica les recomanacions del Codi Europeu Contra el Càncer per augmentar el consum diari i la varietat de fruites i verdures a, com a mínim, 5 ingestes diàries per persona; limitar el consum d’aliments que continguin greixos d’origen animal; i fomentar la pràctica d’activitat física regular d'intensitat moderada.

Les projeccions per l’any 2008 indiquen que a Catalunya es produiran uns 34.315 casos nous de càncer; d’aquests, 8.500 casos (aproximadament el 25%) serien evitables si s’incrementés el consum diari de fruites i verdures i és fés activitat física, segons el Servei de prevenció de l´Institut Català d’Oncologia). Els efectes preventius sols s’obtenen amb un consum regular i variat de fruites i verdures, tan fresques com cuites i fent activitat física regularment, pel que la campanya s’ha convertit en una prioritat per la FECEC.
Activitats per prevenir el càncer
La inauguració de les celebracions previstes per la SECC es realitzarà al Mercat de Santa Caterina i comptarà amb la col·laboració dels cuiners Carme Ruscalleda i Carles Gaig, que ens parlaran i cuinaran en directe plats saludables per tota la família. L'actor Joan Pera serà l’encarregat de conduir l’acte.
Altres de les activitats previstes són el taller i espectacle “Menja fruita”, que s’efectuarà a les poblacions de Roses, Vendrell, Ripoll, Palamós, Salt, Vic Pallejà, Manlleu, la Bisbal i Banyoles . En aquest acte es treballen els aspectes bàsics per promocionar el consum de fruita entre els nens d'entre 4 i 6 anys als que va adreçat, i també a les seves famílies.
Tanmateix, estan programades diverses xerrades sobre el càncerm una marató -el dia 11 d'octubre a Vic-, i una passejada que tancarà la setmana a Palamós el dia 18 d'octubre.

Descarregueu-vos el tríptic informatiu.

Afegeix un comentari nou