Les ràdios locals promouran el conexiement sobre la immigració a Catalunya

 Font:
Font:

Les ràdios locals promouran el conexiement sobre la immigració a Catalunya

Resum: 

El programa "Vivim Junts" s’emetrà setmanalment a partir del febrer a diferents ràdios locals, gràcies a un acord entre la Generalitat i la Federació de Ràdios Locals, que agrupa més d’un centenar d’emissores amb uns 300.000 oients. L'objectiu és apropar el fet migratori i la interculturalitat a la societat autòctona catalana.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania, a través de la Secretaria per a la Immigració, i la Federació de Ràdios Locals de Catalunya acaben de signar un conveni de col·laboració per promoure el coneixement i la comprensió sobre el fet migratori i la interculturalitat, especialment entre la societat autòctona catalana. L’acord es concreta amb un espai radiofònic promogut per la Secretaria amb la col·laboració del Centre UNESCO de Catalunya-UNESCOCAT i la mateixa Federació.

Amb el títol de “Vivim Junts”, es tracta d’un programa que inclou -de moment- una dotzena de capítols, d’uns cinc minuts de durada, cadascun dedicat a un dels principals col·lectius d’origen estranger presents a Catalunya. El “Vivim Junts“ aproparà a l’audiència els principals trets culturals de cada col·lectiu, els motius que motiven la seva emigració, la seva presència en el territori català, explicarà les realitats que viuen un cop són aquí o com aconsegueixen integrar-se.

Està prevista també una segona temporada que abordarà àmbits més temàtics com la pluralitat religiosa, l’acollida, l’associacionisme d’origen immigrat, l’asil, els diferents usos dels espais públics, el reagrupament familiar, les dones immigrades o immigració i emprenedoria.

la Federació aplega a més d’un centenar de ràdios locals i comarcals, la majoria de titularitat pública, d’arreu del Principat i suma una mitja aproximada de 300.000 mil d’oients. De moment, una quarantena de ràdios s’ha mostra interessada en l’emissió del “Vivim Junts”.

+ info: http://www20.gencat.cat

Afegeix un comentari nou