Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana

Resum: 

El passat dimarts 9 de novembre, representants d'una dotzena d'entitats van lliurar al president del Parlament, Ernest Benach el ‘Manifest contra l’augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana’.

L’entitat impulsora del manifest és SOS Racisme que, junt amb la setantena d’entitats signants, ha volgut denunciar així un “augment i una extensió preocupants del discurs racista i xenòfob” durant la precampanya per part d’alguns partits polítics als quals acusa de voler “treure rèdit electoral del descontentament social” i d'incomplir els compromisos del Pacte Nacional per a la Immigració.

Els signants del manifest temen que aquesta tendència d’instrumentalitzar la immigració per “aconseguir més vots” es vagi agreujant a mesura que s’acostin les eleccions.

Lamenten també la manca de responsabilitat social dels partits i mitjans de comunicació que obliden que, "darrera els grans titulars", hi ha persones reals que pateixen les conseqüències de la criminalització de la immigració.

Per tot plegat, les entitats demanen al Parlament de Catalunya un compromís públic “de vetllar per la convivència i la cohesió social de Catalunya i per la construcció d’una societat més justa i inclusiva, amb igualtat de drets i d’oportunitats”.

En aquest sentit, reclamen al Parlament “una actitud contundent contra els discursos i propostes que promulguin la desigualtat” o la criminalització de qualsevol col·lectiu per motius d’ètnia, nacionalitat, cultura, etc.

Podeu veure les declaracions d’Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme, recollides per Barcelona Televisió (BTV).


www.btvnoticies.cat

A l’acte de lliurament, van assistir-hi:

Consulteu el llistat de les entitats adherides.

Afegeix un comentari nou