Neix la Xarxa d'Acció Solidària

 Font:
Font:

Neix la Xarxa d'Acció Solidària

Resum: 

El passat divendres 26 de juliol, onze entitats socials i sindicats van presentar la Xarxa d'Acció Solidària, una plataforma que té com a objectiu sumar esforços contra els efectes de la crisi econòmica.

Onze entitats socials i sindicats han decidit unir els seus esforços amb la creació de la Xarxa d'Acció Solidària, una nova plataforma destinada a lluitar contra els efectes que la crisi econòmica està tenint sobre les persones més vulnerables.

Les entitats recorden que, a causa de la crisi i les retallades, actualment un 13% de famílies es troben sense cap ingrés i el 28% de la infància i adolescència de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa (percentatge que s’eleva al 32% si hi sumem els problemes derivats de l’habitatge).

Per això, la Xarxa es planteja com a objectius prioritaris:

  • Sumar esforços per millorar les condicions de vida de les persones, de forma coordinada i complementària.
  • Donar una resposta de solidaritat social i ciutadana, exigint drets fonamentals i universals i actuant de forma coordinada amb els serveis públics i altres entitats socials
  • Promoure iniciatives pròpies de solidaritat i d’ajuda mútua.

Per fer-ho, les entitats posaran en comú aquells serveis que cadascuna realitza de manera directa en funció de la seva missió.

En aquest sentit, ja han elaborat un catàleg de serveis que tenen a veure amb projectes amb famílies i joves, activitats educatives, inserció laboral, ajuda a persones aturades, habitatge, gènere, immigració, atenció social, convenis col·lectius, participació i sensibilització comunitària.

La Xarxa d’Acció Solidària està integrada per:

La xarxa disposarà d’un web comú a partir de setembre i està oberta a la incorporació d’altres entitats.

Afegeix un comentari nou