Vic seguirà empadronant els “sensepapers”

Vic seguirà empadronant els “sensepapers”

Resum: 

L’ajuntament acata l’informe de l’Estat Espanyol i acepta empadronar tots els immigrants, inclosos els que no tenen permís de residència o de treball. L’alcade demana més diners de l’Estat per gestionar els serveis municipals

“L’ajuntament de Vic acata, tot i que no la comparteix, la decisió de l’Estat”. Així va anunciar l’alcalde de Vic la decisió de retirar la proposta per endurir les condicions a l’hora d’empadronar els immigrants i impedir, així, que les persones sense permís de residència o treball puguin passar a formar part del padró de la ciutat.

Tot i això, l’alcalde Josep Maria Vila d’Abadal va demanar a l’Estat espanyol que ajudi econòmicament els municipis que tenen un alt percentatge d’immigració –en el cas de Vic suposa una mica més del 25%- i que compleixi la llei d’estrangeria –s’entén que expulsant les persones en situació irregular-. Vila d’Abadal ha acusat el Govern espanyol i la Generalitat de no afrontar els problemes que l’arribada de la immigració ha provocat als municipis.

D’aquesta manera queda tancada una qüestió que s'ha arrosegat des de gairebé principis d’any i ha fet que les entitats organitzacions de Vic, Osona i Catalunya, posessin el crit al cel davant d’aquesta proposta, ja que implicava que les persones sense empadronar deixaven de tenir garantit l’accés als serveis públics com l’educació i la sanitat.

Els regidors del PSC i ERC, que formen part del govern municipal, donen per tancada la qüestió. En canvi, la federació local de CiU a Vic, que està a l’alcaldia, ja ha anunciat que consultarà a la Unió Europea si els criteris del govern espanyol sobre l’empadronament d’immigrants irregulars s’adeqüen a la legalitat. Josep Anglada del partit xenòfob Plataforma per Catalunya ha exigit a l’alcalde que obvii el dictàmen dels advocats de l’Estat.

Afegeix un comentari nou