Ciència ciutadana per la protecció dels boscos amb 'Alerta Forestal'

  • Alerta Forestal busca la protecció dels boscos amb la col·laboració de persones i entitats

    Alerta Forestal busca la protecció dels boscos amb la col·laboració de persones i entitats - Font: Alerta Forestal

  • Les aportacions ciutadanes queden representades en un mapa

    Les aportacions ciutadanes queden representades en un mapa - Font: Alerta Forestal

  • Alerta forestal busca la implicació de persones i entitats en la cura dels boscos

    Alerta forestal busca la implicació de persones i entitats en la cura dels boscos - Font: Alerta Forestal

El CREAF ha llançat el projecte 'Alerta Forestal', que convida les entitats i la ciutadania a participar aportant dades sobre la salut dels boscos

L'objectiu és trobar imatges on es puguin apreciar les bosses d'erugues de la processionària, i com s'han menjat una bona part de les fulles; fotos de boscos amb arbres marronosos, afectats per la sequera, i fotos amb arbres caiguts per la ventada. Els voluntaris i voluntàries poden pujar les fotografies, preses des de la terra durant les seves excursions o passejades, o amb un dron, geolocalitzar-les, adjuntant dades com la data o el grau d'afectació que representen.

La informació aportada queda recollida en un mapa, i passa a formar part dels estudis del CREAF sobre els problemes de salut dels boscos, i en especial, ajudar a elaborar els mapes de predicció sobre la salut futura.

Implicació ciutadana

Entitats i persones voluntàries estan convidades a formar part d'aquest projecte, que té la voluntat d'implicar la societat i la classe política en els processos de planificació territorial, per aconseguir fer els boscos més resilients als efectes de les plagues, els incendis, les sequeres i altres pertorbacions.
Existeix un vincle entre la salut dels boscos, la societat i la salut de les persones, i aquest és l'objecte del projecte "Boscos Sans per a una Societat Saludable", en el que s'emmarca Alerta Forestal.

Afegeix un comentari nou