Consulta pública per l'elaboració de la Llei europea d'accessibilitat

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Consulta pública per l'elaboració de la Llei europea d'accessibilitat

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

La Comissió Europea va obrir el passat 13 de desembre de 2011 i mantindrà oberta fins al 29 de febrer de 2012, una consulta pública sobre la millora de les persones amb discapacitat, que servirà per elaborar una futura proposta legislativa europea envers aquest tema.

La iniciativa europea de consulta pública sobre l’accessibilitat i la supressió de barreres que afecten els ciutadans europeus amb discapacitat vol recollir propostes per elaborar la Llei europea d’accessibilitat, de cara a la tardor de 2012.


La finalitat d’aquesta nova normativa és garantir que les persones amb discapacitat gaudeixin de condicions d’igualtat en l’accés a l’entorn físic, al transport i els serveis d’informació i comunicació. També es vol afavorir les persones amb mobilitat reduïda, així com la gent gran.


La proposta convida a tots els actors públics i privats interessats en el tema a aportar les seves opinions, a fi d’aixecar les barreres i, segons la comissària europea de Justícia, Viviane Reding, la millora de l’accessibilitat també pot ser un estímul per a la innovació i el creixement.


L’accessibilitat és un tema clau en l’Estratègia de Discapacitat de la Unió Europea 2010-2020 i l’objectiu fonamental d’aquesta és la creació d’una Europa sense barreres per a les persones amb una limitació funcional abans del 2020.

Llegir més

Comentaris

Nomes a partir del sentit comú, i no de les lleis – que obliguen- hem de planejar les ciutats, construir els edificis, dissenyar els transports i les comunicacions , i no necessitarem parlar d’accessibilitat perquè – a les hores- passarà desapercebuda per a tothom.

Afegeix un comentari nou