Acord entre la Generalitat i Càritas per tal d’ampliar la cessió d’habitatges socials

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Acord entre la Generalitat i Càritas per tal d’ampliar la cessió d’habitatges socials

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Des de la Generalitat, i en concret l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Càritas s’ha arribat a un acord per tal d’ampliar el conveni de cessió d’habitatges socials signat al novembre de 2011.

L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya i Càritas ja van signar un conveni el passat mes de novembre del 2011 per tal d’afavorir polítiques socials que fessin front a les dificultats de moltes famílies per accedir a l’habitatge o fins i tot la situació de risc d’exclusió social un cop arriba el desnonament.

Inicialment l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya va cedir 31 habitatges, aquest número ha estat ampliat enguany una un total de 30 pisos més, repartits entre Barcelona ciutat i uns 12 municipis més.

L’objectiu d’aquest conveni és treballar de manera conjunta per tal d’evitar els desnonaments i les situacions de risc d’exclusió social posteriors, afavorint la integració de les famílies més necessitades.

Destacar en aquest sentit que el passat 12 de juny, es va celebrar la Jornada “Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques”. En aquesta jornada les entitats socials van reclamar que els pisos buits de les entitats financeres que han estat rescatades per l’estat espanyol es posin a disposició de les Comunitats Autònomes per tal d’afavorir aquests programes de lloguer social per a persones sense recursos.

L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya disposa a més a més d’aquest convenis amb Càritas d’altres recursos per tal de treballar contra l’exclusió social residencial com són:

  • acords amb altres entitats
  • Ajuts anuals pels habitatges d’inclusió social
  • Habitatges cedits directament a ajuntaments destinats a urgències socials
  • Així com una oficina de mediació entre les entitats financeres i les famílies amb dificultats per fer front a les seves hipoteques, que es coneix com Ofideute.

Llegir més

Comentaris

si podria ser una bona iniciativa, sempre i quant sigui aquesta ajuda pels Catalans i no per gent que no és de aquí com caritas ens té acostumats.

Afegeix un comentari nou