Coneixeu el Centre de Recursos per una educació transformadora de Lafede.cat?

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Ivet Eroles
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Coneixeu el Centre de Recursos per una educació transformadora de Lafede.cat?

Autor/a: 
Ivet Eroles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Es tracta d’una eina adreçada a totes les entitats i agents que treballen per una educació basada en la solidaritat, la pau, la igualtat, els drets humans i la justícia social.

Lafede.cat disposa d’un Centre de Recursos per una educació transformadora adreçats a ONG, professorat, escoles, universitats, educadores i educadors socials, associacions de lleure infantil i juvenil, administracions públiques, mitjans de comunicació i la resta d’agents interessats en l’educació transformadora. Aquest centre posa a l’abast recursos d’educació en l’àmbit de la pau, els drets humans i el desenvolupament.

La iniciativa neix des de les comissions d’educació de les Federacions catalanes d’ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament, en el moment en que es van unir per a treballar juntes en el marc de l’actual Federació d’Organitzacions per a la Justícia Global – Lafede.cat

El Centre de recursos està format per materials didàctics, informes, articles... de les ONG de Lafede.cat, classificats en base a diferents criteris. Per poder trobar els recursos àgilment, els continguts estan indexats en sis temàtiques diferents que es poden cercar per categories:

  • Drets humans, ciutadania i governança
  • Sostenibilitat econòmica i social
  • Perspectiva de gènere
  • Cultura de pau
  • Interculturalitat
  • Medi ambient, territori i naturalesa

Què és l’educació transformadora?

La Comissió d’educació de l’antiga Federació Catalana d’ONG, l’actual Lafede.cat, va elaborar el Manifest pel Dret a una Educació Transformadora, que desenvolupa aquest concepte. El document defensa una concepció "d’educació que articula el foment de valors (la llibertat, la justícia, la igualtat, la solidaritat i la pau) a través d’accions que promoguin una metodologia participativa amb un enfocament socioafectiu, crític i transformador, orientat al desenvolupament de les capacitats personals i col·lectives necessàries per corregir, crear i mantenir les condicions de vida digna per a totes les persones, tant a casa nostra com als països del Sud".

Afegeix un comentari nou