Posant en relleu la importància de les dones al moviment veïnal

  • Exposició Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui

    Exposició Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui

  • Protagonistes de "Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui" de la CONFAVC

    Protagonistes de "Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui" de la CONFAVC

Les lluites i conquestes d'algunes de les activistes veïnals protagonitzen l'exposició i la plana web "Dones del moviment veïnal d’ahir i d'avui". L'exposició es podrà visitar a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Terrassa.

Fa poc més d'un any, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) donava a conèixer la iniciativa Dones del moviment veïnal d'ahir i d'avui, que proposava un portal web i una exposició itinerant per posa en relleu l'aportació de les dones al moviment veïnal. Denunciava que les dones han estat invisibilitzades als diversos moviments socials, però que la història de les associacions veïnals no es pot entendre sense l'aportació de les veïnes.

L'exposició posa nom i cognoms a 12 dones activistes que han estat implicades en el moviment veïnal i dóna a conèixer la seva trajectòria. Aquests dies, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es podrà visitar a diversos llocs.

On es pot visitar l'exposició?

Fins al dissabte 7 de març estarà a Santa Coloma de Gramenet i aquell mateix dia es traslladarà a l'associació de veïns i veïnes de l'Esquerra de l'Eixample, on es mostrarà durant el Dia de les Dones, 8 de març. El Mercat de Terrassa l'acollirà entre el 10 i el 17 de març.

La CONFAVC ha creat aquest projecte amb la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i d'Eva Fernàndez, antropòloga, ex-presidenta de la FAVB i experta en la història de les Vocalies de les Dones de les AV.

L'exposició està disponible per a entitats que la vulguin exhibir. Per fer-ho, cal posar-se en contacte amb veins@confavc.cat o 932 688 980.

Afegeix un comentari nou