SlowInfo enceta el nou curs de reflexió i debat a l’ETSAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

SlowInfo enceta el nou curs de reflexió i debat a l’ETSAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Arrenquen a la UPC els cicles de reflexió crítica i proposta d’alternatives socials, SlowInfo, per segon any consecutiu i ho fan amb l'economia com a tema vertebrador fins a final d'any.

L'espai de trobada i reflexió per al col·lectiu universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) arrenca aquest dimecres 30 d'octubre a les 13.30 del migdia a l'ETSAB-UPC. Les sessions SlowInfo del curs 2013 – 2014 comencen, així, amb la projecció de la pel·lícula Margin Call, de J.C. Chandor, com a tret de sortida per abordar la present realitat econòmica.

El cicle d'economia es composarà de taules rodones, ponències, projeccions i, sobretot, debat. En aquest cas, sobre la situació econòmica actual, violacions dels drets humans, eco-economia, sistema monetari, moneda social, sistema financer i finances ètiques.

Les sessions SlowInfo, que neixen arran de les inquietuds, assemblees i mobilitzacions del 2012 a ETSABenLLUITA, són ara un "espai fix dins l'escola per a reflexionar i debatre sobre tots aquells temes aliens a la formació com a arquitectes, però que afecten els membres de la universitat a tots nivells: com a estudiants, com a arquitectes, com a ciutadans i com a persones", explica l'equip de Slowinfo.

Cada dijous al migdia, doncs, tota persona interessada, no només en economia, sinó també en àmbits com l'educació, l'accés a l'habitatge o l'ecologia, té l'oportunitat d'acudir a un espai on aprendre sobre la realitat més pròxima, aprofundir en temes d'actualitat que afecten directa o indirectament i elaborar alternatives des d'una vessant constructiva.

Segons l’equip de SlowInfo, l'objectiu de l'existència dels cicles és "el debat crític, la difusió i la sensibilització", tot i que, encara que sense buscar-ho com a fita directe, ha servit també de "plataforma per a iniciatives i projectes pràctics". El mes de març de l'any passat és un exemple d'assoliment de fites pràctiques, quan durant tota una setmana, les classes es van aturar per debatre l'elaboració del pla director de l'ETSAB, el futur de l'escola i l'alteració del curs com a forma de protesta.

Davant del que la ETSABenLLUITA anomena "quickinfo" -que és el ràpid ritme de canvis, aprovacions de lleis, reformes i decrets que afecten la comunitat universitària-, "SlowIinfo" esdevé una manera d'aturar-se a reflexionar sobre la immensa quantitat i constants inputs per posicionar-se i estructurar-ne una resposta.

Afegeix un comentari nou