Tècniques i recursos per a la captació i selecció de voluntaris

Tècniques i recursos per a la captació i selecció de voluntaris

Resum: 

La formació, que es durà a terme del 13 al 21 de març a Lleida, se centrarà en les estratègies a tenir en compte a l'hora de fer cerca de voluntaris.

La formació, reconeguda pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, està adreçada a persones responsables o coordinadores de voluntariat de les entitats de voluntariat de tots els àmbits.

Programa:

  • Rols i funcions de la coordinació del voluntariat: El trinomi entitat-coordinació de voluntariat-voluntariat. El voluntariat: mites, motivacions i expectatives. El valor del voluntariat en el marc de l’entitat. La comunicació amb el voluntariat: qui, què i com. Rols i funcions: Identificació dels rols i funcions principals de la coordinació del voluntariat a partir d’un pla de voluntariat.
  • Tècniques i recursos per a la captació de voluntaris. Planificar la captació . Identificar la necessitat de voluntariat. Identificar el perfil del voluntari. Elaborar la campanya de crida de voluntariat. Definir el missatge. Identificar els canals de comunicació. Seguir la resposta obtinguda.
  • Tècniques i recursos per a la selecció de voluntaris. L’entrevista. La funció de l’entrevista. L’entrevista i la imatge de l’entitat. L’entrevista com a eina de coneixement i d’acollida. Fases de l’entrevista. Planificació de l’entrevista: objectius, continguts, la recollida d’informació. Identificació quines són les tasques que ha de fer el voluntari entrevistat. Identificació de la informació rellevant que es necessita del voluntari en relació a les tasques que hauria de fer. La recollida d’informació. Fer l’entrevista: habilitats i recursos per a l’entrevistador. El lloc de l’entrevista. Escolta activa. Empatia. Assertivitat.

Més informació

Afegeix un comentari nou