Crit unànime pel Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
El col·lectiu LGTBI encara no pot viure la seva sexualitat de manera normalitzada. Font: Público
El Dia Internacional contra l'homofòbia reivindica els drets no reconeguts del col·lectiu LGTBI.
L'any 1990 l'OMS va deixar de considerar l'homosexualitat com una malaltia. Font: liberiaolacacia.com
Cartell del Dia Internacional contra l'homofòbia.
El moviment LGTBI s'uneix contra l'homofòbia. Font: Público
El moviment LGTBI vol visibilitzar la realitat actual sobre aspectes com la discriminació i el discurs de l'odi.

Crit unànime pel Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Cada 17 de maig, entitats catalanes a favor de la causa visibilitzen la seva lluita contra la discriminació i recorden quan el 1990 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia.

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia. Un dia en què el món s’alça per reivindicar els drets, encara no reconeguts, d’un col·lectiu que encara ha de lluitar per poder viure la seva sexualitat de manera normalitzada.

Diverses entitats catalanes a favor de la causa LGTBI se sumen a aquesta diada organitzant diferents actes per visibilitzar la situació del col·lectiu. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), per exemple, ha organitzat una jornada per debatre i visibilitzar aspectes de l’actualitat relacionats amb la lluita contra l’odi i la discriminació.

Sota el lema ‘Aturem l’odi, el feixisme i l’LGTBI-fòbia’, l’Observatori oferirà dues taules rodones. Una titulada, ‘Com treballem des de l’Observatori els itineraris i mecanismes contra l’odi’ i l’altra, ‘Resistim contra el feixisme: com lluitar des del moviment LGTBI+ contra atacs i amenaces a la diversitat’.

La jornada acabarà amb el lliurament dels ‘Premis 17 de maig’, a través dels quals es vol reconèixer la trajectòria d’una persona que ha treballat per la visibilització LGTBI o la lluita contra la 'LGTBI-fòbia'.

A banda de l’Observatori, la Gay Sitges Link també emplaça la ciutadania a participar del programa que l’entitat ofereix a partir de les 18:00 hores, moment en què es llegirà un manifest davant del Monument del Triangle Rosa de la Ciutat, al Passeig Ribera.

Posteriorment l'Escola Internacional d'Arts de Sitges de Barcelona (AIB) coordinada per l'artista Martin Lewton, oferirà una actuació. L’entitat té previst projectar, després, una pel·lícula relacionades amb la temàtica.

A banda de les activitats programades, aquesta mateixa entitat ha organitzat una campanya a les xarxes socials on demana a la ciutadania que s’hi sumi enviant una foto amb el missatge ‘STOP LGBfobia’. “La idea d’aquesta campanya és posar en relleu el poder de la veu col·lectiva contra la 'LGTBIfobia' a tot el món”, assenyala l’entitat en el comunicat del seu acte.

Altres entitats, com la Pride Equality International, també s’uneixen a la causa. Aquesta organització, fundada a Barcelona per George Reginald Freeman, de Sierra Leone, lluita per ajudar i combatre la problemàtica que viuen les persones refugiades homosexuals o transsexuals. Moltes d’elles han hagut de fugir dels seus països perquè l’homosexualitat està perseguida.

El Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia es va instaurar el 1990 quan l’Organització Mundial de la Salut va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia.

Afegeix un comentari nou