#TournéeMinérale, la campanya que vol lluitar contra el càncer a Bèlgica

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Imatge de la campanya. Font: FCC
L'aigua mineral, beguda per substituir l'alcohol. Font: FCC
Logo de la Fundació Contra el Càncer de Bèlgica. Font: FCC
L'alcohol provoca entre el 3 i el 10% dels càncers. Font: Pexels

#TournéeMinérale, la campanya que vol lluitar contra el càncer a Bèlgica

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Fundació Belga Contra el Càncer promou una iniciativa que convida a passar 28 dies sense ingerir ni una gota d’alcohol.

28 dies sense beure una gota d’alcohol. Aquest és l’objectiu de la campanya #TournéeMinérale (Torna’t Mineral) que ha engegat la Fundació Contra el Càncer a Bèlgica (FCC), precisament, una de les causes que provoquen el desenvolupament de càncers a l’organisme humà. I no és casualitat que la iniciativa hagi aterrat en un dels indrets on es consumeix més alcohol de tota Europa, país amb una llarga tradició de cerveses i una variada oferta de birres artesanals.

"Supera el desafiament i passa tot el mes de febrer sense beure alcohol". Aquest és un dels eslògans de la campanya, que encoratja el consum d’aigua mineral. En el vídeo promocional mostren imatges en diferents situacions de la vida quotidiana on el consum d’alcohol és un acte habitual. Per contra, presenten els avantatges de substituir-ho per aigua, amb un missatge final que dóna a entendre que no beure alcohol ens fa sentir millor.


L’any 2013, el 82% dels belgues consumien algun tipus d’alcohol, segons dades aportades per la fundació. El repte no és fàcil. Les persones que ho vulguin poden participar individualment o bé en equips, a través dels grups a la feina o dels clubs d’esport, per exemple. La finalitat és informar el número més gran de persones possible sobre la campanya i animar-los a participar.

A més, la FCC ha engegat una campanya de donacions oberta a tothom que vulgui col·laborar amb una aportació econòmica que anirà destinada a fer investigació sobre la malaltia. L’objectiu de la campanya de donacions és obtenir 200.000€, i fins el dia d’avui ja han aconseguit més de la meitat.

En un país on el consum d’alcohol està tan lligat amb la vida social, aconsellen begudes alternatives com sucs de taronja naturals, els mocktails, els smoothies o l’aigua aromatitzada. Entre els beneficis de no consumir alcohol, a banda de no patir ressaca l’endemà, es troben una millor conciliació del somni, tenir més energia durant el dia, beneficis per la pell, ja que l’alcohol la resseca o la pèrdua de pes – l’alcohol conté calories -.

Durant el 2014, cada família belga va gastar de mitjana 462€ en begudes alcohòliques. L’alcohol està relacionat amb diferents tipus de càncer, com per exemple: de gola, de laringe, de fetge, d’esòfag, rectal, etc. Als països desenvolupats, es calcula que l’alcohol és la causa del 3 al 10% dels càncers.

Afegeix un comentari nou