El Govern anuncia que reduirà a 5 la tipologia de contractes laborals

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

El Govern anuncia que reduirà a 5 la tipologia de contractes laborals

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar el passat dijous dia 29 que el Govern central està treballant per reduir a cinc el nombre de tipus de contracte.

El Govern central va anunciar que reduirà a 5 els models de contractes laborals i que els treballs tècnics en aquest sentit ja estan molt avançats. Els contractes que es mantindran seran els següents:

  • contracte indefinit
  • contracte temporal
  • contracte de relleu
  • contracte en pràctiques
  • contracte de formació i d'aprenentatge

La ministra va explicar que aquesta simplificació de contractes es portarà a terme amb l’objectiu de facilitar i augmentar la contractació i de donar seguretat jurídica als treballadors.

Segons la ministra, la existència d'un elevat nombre de formularis i el complex sistema de bonificacions a la contractació suposa actualment una barrera per a les entitats més petites que volen contractar.

El Govern central va anunciar també que mantindrà els incentius existents a la contractació però presentant-los d’una manera més senzilla i clara en un model únic. Es recolliran en un únic text legal per evitar la dispersió normativa actual i facilitar el coneixement de les bonificacions per part dels treballadors i de les entitats.

Afegeix un comentari nou