El Síndic denuncia de nou la situació dels menors tutelats

  • menors tutelats

    menors tutelats

  • Crida per la defensa dels menors tutelats

    Crida per la defensa dels menors tutelats

La situació dels menors tutelats és un tema d’especial importància i denúncia des de fa temps pel Síndic de greuges, Rafael Ribó. Segons Ribó, cal denunciar les situacions de desemparament en què moltes vegades es troben aquests menors en règim de tutela administrativa i s’ha de lluitar per a la defensa dels seus drets.

El síndic ja va denunciar la situació dels menors immigrants que es troben en règim de tutela per l’administració reclamant més protecció i la fi de la segregació escolar entre menors immigrants i autòctons, en compliment de la Convenciósobre Drets del Nen de les Nacions Unides a Catalunya.

En aquests moments, el Síndic de greuges ha tornat a denunciar davant el Parlament de Catalunya la greu vulneració de drets que pateixen els menors tutelats a la Ciutat de la Justícia, on sovint menors víctimes de maltractaments o en situacions de risc d’exclusió social es troben en els mateixes sales que menors acusats de delicte i en espera de procediment judicial penal.

Cal doncs que l’oficina d’atenció al menor de la Ciutat de la Justícia pugui crear espais diferents a fi de cobrir també de manera diferent les necessitats específiques dels menors. Malgrat que sempre es tracti del mateix subjecte –un menor- els motius pels quals arriben als centres són diferents: en un cas, és el desemparament del menor que ha de passar a tutela de l’administració i, per tant, és víctima de la societat mentre que, en l’altra, és el menor presumptament causant o autor d’un fet delictiu.

Afegeix un comentari nou