Quin model de gestió en salut mental volem per a Catalunya?

Quin model de gestió en salut mental volem per a Catalunya?

Resum: 

El 15 de novembre se celebra al CaixaForum una jornada on es debatrà com abordar la fragmentació del sector i integrar els múltiples serveis per a la millora de l’eficiència i la qualitat del model.

La posada en marxa del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya ha contribuït a la millora de l’atenció social i sanitària d’aquestes persones i les seves famílies. Una millora que es deu al desenvolupament d’una atenció centrada en la persona, el desplegament de serveis i recursos adients per cobrir les necessitats sanitàries, socials, laboral i relacions d’aquestes i l’avançament de la coordinació entre aquests serveis i recursos.

No obstant aquest avenç, aquests canvis també han portat un increment de la fragmentació del sector i una major complexitat a l’hora de desenvolupar l’atenció. Dos elements que dificulten l’eficiència del model de gestió, la participació de les persones ateses i l’avaluació de la intervenció.

Amb l’objectiu de debatre com avançar cap a la sostenibilitat, qualitat, participació i transparència del model, Salut Mental Catalunya i Funamment organitzen el 15 de novembre una jornada on es presentaran experiències internacionals d’èxits que puguin contribuir a la millora del sistema de salut mental català.

L’acte, que tindrà lloc al CaixaForum, té un cost de 20€ (10€ per a entitats federades). Per assistir-hi, cal realitzar la inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Programa

09.00h. Acollida i registre de participants

09.30h Acte inaugural

10.00h Conferència inaugural “Línies futures en salut mental”

11.00h Descans

11.30h Taula rodona “Evidència i resultats per a la planificació en salut mental”

12.30h Taula rodona “Experiències: la participació com a eina per millorar l’atenció en salut mental”

13.45h Cloenda

Afegeix un comentari nou