Truites i Bollos per la visibilitat lèsbica!

  • Cartell

    Cartell - Font: CJB

  • Infografia elaborada per Crític a partir de l'Informe ‘L’estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, 2016’

    Infografia elaborada per Crític a partir de l'Informe ‘L’estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, 2016’ - Font: Crític

El 28 d'abril el Consell de la Joventut de Barcelona organitza un acte al Parc de la Ciutadella per celebrar el dia de la visbilitat lèsbica.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza un acte el pròxim 28 d’abril a les 17.30 h al Parc de la Ciutadella amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica que se celebra cada 26 d’abril. Una de les lluites principals del col·lectiu lèsbic és fer-se visible ja que habitualment pateixen una doble estigmatització i discriminació: pel fet de ser dones i pel fet de ser lesbianes.

Per aquest motiu, el CJB farà un acte obert a tothom i en un espai públic i molt concorregut, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, titulat “Truites i Bollos per la Visibilitat Lèsbica”. El lloc escollit és  clau, ja que es tracta de la Glorieta de la Transsexual Sònia, l’espai on el 1991 van assassinar a la Sònia, que ha acabat sent un símbol en la lluita pels drets de les persones transsexuals. Tothom que vulgui participar en la celebració del CJB pot portar una truita o un “bollo” casolà i participar al concurs. A més, també es farà la lectura del manifest amb les reivindicacions de l’entitat.

Amb aquest acte, el Consell de la Joventut de Barcelona segueix treballant una de les seves línies estratègiques principals relacionades amb el feminisme i la defensa LGBTI. Segons l’Informe ‘L’estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, 2016’, que elabora anualment l’Observatori contra l’Homofòbia, les tendències del col·lectiu de dones lesbianes respecte altres no varia de manera significativa. Durant el 2016, el col·lectiu que va comunicar més incidències és el d’homes gais i bisexuals, malgrat haver descendit lleugerament. Per contra, han augmentat lleugerament les presentades per dones lesbianes i per persones trans. El fet que hi hagi menys denúncies realitzades per dones es pot explicar pel menor apoderament respecte als homes i per la normalització de la lesbofòbia i bifòbia.

Afegeix un comentari nou