Creu Roja Joventut vol aconseguir joguines per a més de 25.000 infants en situació de vulnerabilitat

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Creu Roja Joventut vol aconseguir joguines per a més de 25.000 infants en situació de vulnerabilitat

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

Durant la campanya, que es portarà a terme del 2 de desembre al 3 de gener, Creu Roja Joventut vol aconseguir prop de 70.000 joguines.

Creu Roja Joventut ha iniciat de nou la campanya de joguines que cada any porta a terme durant el Nadal. Aquesta 24a edició, que porta per lema "Els seus drets en joc", té l'objectiu de repartir joguines a 25.558 infants en situació de vulnerabilitat d'arreu del territori català.

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la campanya arreu de l'Estat, a causa de la llarga tradició d'aquesta iniciativa al territori català. A nivell espanyol, però, aquesta serà la tercera edició de la iniciativa, durant la qual s'espera arribar a 60.000 nens i nenes d'arreu d'Espanya.

Pel que fa al desenvolupament de la campanya, aquesta serà possible gràcies a les 1.500 persones voluntàries de Creu Roja Joventut a més de 400 municipis de Catalunya, a través de 83 assemblees locals i comarcals.

Com col·laborar?

Per tal de cobrir aquesta xifra, la institució humanitària necessita recollir prop de 70.000 joguines, segons la demanda de les diferents assemblees locals i comarcals. Per a contribuir a la iniciativa es poden portar els joguets als punts de recollida preestablerts, o, d'altra banda, també es pot col·laborar a la campanya fent una donació econòmica a través d'un número de compte creat per a l'ocasió (2100-0808-14-0200669005). Per últim, tothom qui ho vulgui pot fer-se voluntari.

Des de Creu Roja Joventut també es fa una crida a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya, que poden adoptar per diferents fórmules de suport a la iniciativa: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida.

Campanya de sensibilització

Ara bé, la campanya, a més de recollir joguines per als infants amb vulnerabilitat, també pretén sensibilitzar sobre el dret de jugar dels infants, així com el valor educatiu del joc.

Per aquest motiu, enguany s'ha decidit enfocar la campanya de joguines entorn del missatge recollit en l'article 31 de la Convenció dels Drets de l'Infant que parla sobre el dret de jugar dels menors. Al mateix temps, la iniciativa s'emmarca també sota el projecte "Joguina Educativa" que Creu Roja Joventut desenvolupa al llarg de l'any.

Per això, des de la institució humanitària es demana que les joguines siguin noves, ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies. També es demana que no siguin bèl·lics, sexistes i que, en canvi, sí que fomentin el joc cooperatiu.

Afegeix un comentari nou