13 itineraris, 31 propostes per apropar-se al territori

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

13 itineraris, 31 propostes per apropar-se al territori

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

"El nostre entorn com a espai d’aprenentatge i d’establiment de relacions afectives amb el patrimoni natural". Aquest és el punt de partida d'una guia que proposa conèixer i viure 13 indrets de Catalunya.

La guia "13 itineraris 31 propostes per a conèixer i viure el territori", publicada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), proposa diverses rutes per fer sol o en grup, amb la família, grups petits d'amics, companys de l’escola, del cau o de l’esplai per descobrir i gaudir diferents indrets de Catalunya de gran riquesa natural.

La guia recorre sis grans àrees geogràfiques (Pirineus, Prepirineus, Serralada Transversal, Sistema Central, Prelitoral i Litoral), per a l’observació de flora i fauna, l'exploració dels paisatges i els diferents ecosistemes d’una bellesa singular. Un convit a “valorar la riquesa natural i social excepcional que tenim a Catalunya”.

A més dels 13 itineraris, la guia ofereix fins a 31 propostes per descobrir detalls en aquestes rutes que sovint s’escapen de la nostra percepció quan passegem entre muntanyes, aigua, vegetació, castells... En definitiva, una proposta per descobrir l'entorn d’una manera diferent, tocant, imaginant, dibuixant, escoltant…, amb la finalitat de “fomentar les vivències sensorials i afectives” en aquest entorn.

Les propostes pedagògiques de la guia responen als criteris de qualitat d’activitats d’educació ambiental establertes per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA). Totes elles s'han pensat perquè es puguin adaptar a diferents edats i nivells de coneixement.

La guia, que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Obra Social de la Caixa, es va presentar el passat 22 d'abril, Dia de la Terra, i en motiu de Sant Jordi, a la ciutat de Barcelona.

Podeu descarregar-vos la guia en versió electrònica.

Afegeix un comentari nou