3a Marxa per les Terres del Gaià

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

3a Marxa per les Terres del Gaià

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Per tercer any consecutiu, una marxa a peu creuarà els pobles de les Terres del Gaià per reivindicar la conservació i la protecció d'aquest territori i del cabal ecològic del riu. Serà el 28, 29 i 30 d'abril. Voleu participar-hi?

L'associació Salvem el Gaià, una xarxa que reuneix fins a 26 entitats de la zona, organitza la 3a Marxa per els Terres del Gaià, amb un recorregut que anirà des de Santa Coloma de Queralt a Tamarit, passant pels paratges naturals del riu des del seu naixement fins a la desembocadura.

És el tercer any que s'organitza una caminada d'aquestes característiques que pretén reivindicar la conservació i protecció d'aquest territori i, sobretot, un cabal del riu que asseguri la seva bona salut i la dels seus hàbitats.

L'aigua del riu ha quedat embassada a la presa del Catllar, des d'on, a més, és utilitzada per Repsol YPF com a refrigerant a la petroquímica de Tarragona. Tot i això, darrerament l'Associació Mediambiental La Sínia i Repsol han signat un conveni per fer compatible l'ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials. El passat 2 d'abril mateix, se celebrava que s'havia obert de nou el cabal ambiental aigües avall de l'embassament.

Si voleu participar a la marxa, cal que sol·liciteu la butlleta d'inscripció a tamariu@tinet.cat o truqueu al telèfon 620840479. El cost de la inscripció és de 40 els tres dies (o 15€ diaris per al 28 i 29 d'abril i 10€ per al dia 30 d'abril).

Salvem el Gaià és una xarxa d'entitats que aglutina: GATA, GEPEC, Ecologistes en Acció, Associació Mediambiental la Sínia, La Gaianada, Junts per La Riera, Xarxa Nova Cultura de l'Aigua, Ass. Cultural Kaleodoscopio, DEPANA, ABG Torredembarra, ABG Vespella de Gaia, ABG Renau, ABG Roda de Bara, ABG La Pobla de Montornès, Alternativa Altafulla, Salvem la Platja Llarga, CGT Camp de Tarragona, Centre d'Estudis del Gaia, JERC Altafulla, ERC del Catllar, ERC La Nou de Gaia, El Timbal Associació Cultural del Baix Gaia, Joves d'Esquerra Verda de Tarragona, Associació Cultural La Pleta de la Nou de Gaia, UGT Camp de Tarragona, JERC Tarragona.

Afegeix un comentari nou