Al Camp de Tarragona, saps què respires?

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Al Camp de Tarragona, saps què respires?

Resum: 

La Plataforma Cel Net et convida a registrar males olors o altres incidències per conèixer millor l’aire que es respira en aquesta zona.

La Plataforma Cel Net demana als ciutadans que recolllin les pudors o altres tipus de molèstia (com irritació a l'aparell respiratori, ulls, mal de cap, etc) al Camp de Tarragona.

Amb aquestes dades volen enfortir l’estudi d’avaluació de la qualitat de l’aire, realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 2013 i 2014, en col·laboració amb els ajuntaments de Constantí, El Morell, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp.

A més de fer-ho en línia, ofereixen el telèfon 977 84 18 12, on comunicar el tipus d’incidència, el lloc exacte, l’hora i la intensitat d’1 (baixa) a 5 (alta). També animem a fer-ho al 112.

Un pas endavant

Actualment la plataforma treballa per difondre els resultats de l’estudi i perquè es transformi l’actual metodologia de control de les emissions de la indústria petroquímica.

En aquesta línia, el passat mes de març, el Parlament de Catalunya va instar al Govern de la Generalitat a crear una Taula Territorial sobre la qualitat de l’aire i l’impacte de les emissions atmosfèriques procedents de la indústria petroquímica al Camp de Tarragona, formada per agents socials, administracions, centres de recerca i empreses, per abordar aquesta problemàtica.

La Plataforma Cel Net valora el consens generat, que demostra el reconeixement de la problemàtica per primera vegada després d'anys de reivindicació des de la Plataforma i des de la població afectada.

A més de la creació de la Taula, es vetllarà també perquè revisi i canviïn els sistemes de control de qualitat de l'aire i la legislació vigent actualment, amb l’ objectiu "de garantir la vida, la salut de la ciutadania i la defensa del territori del Camp de Tarragona".

Trobareu més informació al bloc de la plataforma, on hi trobareu un apartat de ressò mediàtic, així com el facebook: Plataforma Cel Net i twitter: @CelNet_Francoli

Afegeix un comentari nou