Anna Sans: "A través de l’snorkel els joves podran conèixer, descobrir i promoure la conservació de la Costa Brava"

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:

Anna Sans: "A través de l’snorkel els joves podran conèixer, descobrir i promoure la conservació de la Costa Brava"

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

Aquest any, l’entitat mediambiental Xatrac organitza un camp de treball a Sant Feliu de Guíxols i Llançà per ajudar els joves a descobrir la riquesa del medi marí.

Xatrac és una entitat mediambiental formada per professionals de la biologia i el medi ambient. Actualment, l’entitat gestiona La Casa del Mar, centre d’interpretació ambiental de la Costa Brava, que promou la conservació de la natura a partir de la divulgació, la investigació i la gestió ambiental.

Cada any, Xatrac organitza casals per a infants i joves i, enguany, ha incorporat a la seva oferta estiuenca una modalitat innovadora de camp de treball: un camp de treball al medi marí, a Sant Feliu de Guíxols i Llançà.

Parlem sobre aquest camp de treball amb la biòloga marina Anna Sans, coordinadora d’activitats i projectes de La Casa del Mar i responsable de comunicació.

Enguany, Xatrac organitza un camp de treball molt particular: “14.000 metres de viatge submarí”. Ens pots explicar en què consistirà?

14.000 metres de viatge submarí és el primer camp de treball que es realitza al medi marí amb el suport dels ajuntaments implicats.

L'activitat consisteix en conviure plegats, fomentant la cooperació i el desenvolupament personal, i a la vegada a través de l’snorkel podran conèixer, descobrir i promoure la conservació la Costa Brava.

D’aquesta manera els joves es convertiran en experts i faran de divulgadors sobre la riquesa d’aquest medi. Utilitzaran les noves tecnologies (xarxes socials, bloc online) per donar a conèixer les accions que es duran a terme durant el camp.

Què aprendran els joves que s’hi apuntin?

Aprendran a utilitzar l’equip d’snorkel amb seguretat i a observar el gran valor natural que s’amaga sota les nostres aigües.

També aprendran a comunicar el que observen convertint-se en divulgadors al realitzar formacions a diferents col·lectius (turistes, entitats municipals, població local,...).

Cal tenir alguna formació prèvia?

No cal tenir cap formació prèvia tot i que cal saber nedar! No cal ser nedador expert però sí tenir certa agilitat i confiança a l’aigua. Els primers dies es farà una formació sobre snorkel (equipament, funcionament i seguretat) així que no cal patir si no s’ha fet mai.

El que és més important és tenir ganes d’aprendre, de compartir i de passar-ho bé!

Fins quan estaran obertes les inscripcions?

Per la primera edició (Sant Feliu de Guíxols), les inscripcions es tancaran el 22 de juny i per la segona (Llançà) el 10 de juliol.

Aquest camp de treball es fa amb el suport de Vies Braves. Ens pots explicar què són?

Vies Braves és un projecte recent que ha habilitat canals de natació (swimming lanes) a poblacions costaneres de la Costa Brava amb el suport del Patronat de Turisme. Aquests canals estan abalissats i, per tant, protegits del trànsit marítim i estan destinats a la natació d’aigües obertes i al busseig amb tub recreatiu.

De la mateixa manera també queda protegida la zona marina costanera, que presenta una gran diversitat, i aquí és on entrem nosaltres. Cal donar-la a conèixer perquè tots plegats poguem prendre consciència del seu valor.

El camp de treball s’anomena 14.000 metres de viatge submarí en referència als més de 14 kilòmetres de Vies Braves existents. Tot i que a hores d’ara cal afegir-hi els kilòmetres recentment habilitats.

I quines altres activitats organitza Xatrac per a aquest estiu?

Organitza el Casal del Mar per a nens i nenes de 5 a 13 anys a La Casa del Mar, seu de l’entitat a Lloret. És un casal diferent on alternem l’snorkel amb tallers i jocs per a que els participants gaudeixin d’activitats en plena natura i aprenguin jugant i coneixent nous amics. Les inscripcions encara estan obertes i les places són limitades! Trobareu tota la informació a la web de Xatrac.

Comentaris

Bona tarda, sóc la mare d'en Jan i volia parlar amb vosaltres per telèfon sobre els camps de treball a la Costa Brava.

El meu telèfon és el 619041467 i el meu nom Dolors Rocafull.

Moltes gràcies,

Bon dia Dolors,

Des de xarxanet només en fem difusió, però pots contactar amb l'Associació Xatrac trucant al 670 29 32 65.

Moltes gràcies

Equip de Xarxanet

Afegeix un comentari nou