Arbres fruiters per la biodiversitat

 Font:
Font:

Arbres fruiters per la biodiversitat

Resum: 

Acciónatura organitza una nova activitat de voluntariat ambiental per tal d'afavorir la biodiversitat dels nostres boscos: una plantada popular d'arbres fruiters el diumenge 7 de novembre a Isil, al municipi de l'Alt Àneu al Pallars Sobirà.

Els participants de la plantada es reuniran a les 9.30 del matí a la plaça de l'església d'Isil, des d'on caminaran prop d'un quart d'hora per arribar al bosc. Acciónatura els hi donarà tot el material necessari per tal de poder plantar cada arbre fruiter en bones condicions i cap a mig matí es repartirà esmorzar pels voluntaris i organitzadors. L'activitat finalitzarà a les 13.30h.

Aquesta iniciativa es farà possible gràcies a la col·laboració de Fundación Oso Pardo, Ajuntament d’Alt Àneu i EMD d’Isil i Alós i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. També ha estat impulsada per la Obra Social Fundació "la Caixa".

Una dècada treballant amb voluntariat ambiental

Acciónatura fa prop de 10 anys que organitza activitats i porta a terme projectes per la protecció del medi ambient, en aquest temps ha aconseguit mobilitzar a 1.500 voluntaris. En algunes ocasions han estat voluntaris especialitzats i en d'altres com a aquesta es tracta d'activitats obertes a tots els públics.

Partint que "tots podem portar alguna cosa per la millora de la qualitat ambiental de la nostra comunitat i del conjunt de la societat", l'únic requisit per ser voluntari és gaudir d' un compromís col·lectiu i de sensibilitat ambiental.

Voluntariat sobre el terreny

L'entitat organitza periòdicament jornades obertes a tots els públics, les accions duren al voltant de 4 hores i es fan:

  • al riu: restauració de les comunitats vegetals, eliminació d'espècies invasores i manteniment de les replantacions realitzades
  • à l'àrea marina de Sitges: neteja de platges i del fons marí
  • en boscos: gestió de l'espai natura
  • i en zones humides: seguiment de la biodiversitat de la flora i fauna

Inscripció i informació

Les places per la plantada d'arbres fruiters són limitades, per això cal inscriure’s abans del 3 de novembre. La inscripció es pot fer per telèfon (648 015 878) o per correu electrònic, sempre dirigint-se a Núria Verdeny.

A la web d'Acciónatura hi ha més informació sobre els tipus de voluntariat amb els que treballen, sobre els seus projectes en general i la plantada d'arbres fruiters en particular.

Afegeix un comentari nou