Arrèlia, propostes ecoturístiques amb entitats del territori

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arrèlia, propostes ecoturístiques amb entitats del territori

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

És una marca creada per la Xarxa de Custòdia del Territori i impulsada amb diferents entitats. Ofereix sortides a espais naturals en els que s'impliquen propietaris i usuaris per garantir la seva conservació.

La recent creada Arrèlia proposa fer ecoturisme a casa nostra per conèixer espais naturals que es gestionen gràcies a acords de custòdia del territori. És a dir, a través de la implicació dels propietaris i dels usuaris del territori "en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics".

Un cap de setmana amb valor afegit

Arrèlia ofereix diverses propostes ecoturístiques d' 1 o 2 dies de durada amb l’objectiu de conèixer d’una forma lúdica els projectes de conservació acompanyats de la mà dels seus protagonistes: els experts de les entitats i/o els propietaris de les finques que es visiten.

Les propostes van adreçades a persones interessades en gaudir de la natura, a famílies i a totes aquelles persones que vulguin conèixer espais naturals emblemàtics, el seu valor natural i la tasca de les entitats sobre el terreny.

Entre el juny i l'octubre, aquestes són els propostes obertes:

La corresponsabilitat en la conservació

La custòdia del territori és una estratègia de conservació d’espais naturals que es fonamenta en la participació activa i corresponsable de la societat: propietaris dels espais, entitats de conservació, empreses, ciutadania, administracions públiques, etc.

L’aplicació d’aquesta metodologia de conservació es plasma en els acords de custòdia (pactes voluntaris) que s’estableixen entre propietaris privats de finques a Catalunya i entitats sense ànim de lucre principalment, que volen conservar un espai o una espècie de flora/fauna determinat.

El projecte s'ha gestat en els darrers dos anys, al llarg dels quals la xct ja oferia alguna d'aquestes propostes.

Consulteu la web del projecte www.arrelia.cat per a més informació. També podeu seguir Arrèlia a través del facebook o bé subscrivint-vos als enviaments periòdics, a través de la web.

Afegeix un comentari nou