Crida per l'Educació Ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Crida per l'Educació Ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) et convida a que cridis i que facis sentir, així, el teu suport al reconeixement social i professional d'aquest sector.

Dins dels actes de celebració del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el pròxim diumenge 26 de gener la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) se suma a la iniciativa de la Federación Estatal de Entidades de Educación Ambiental de fer una “Crida per l'Educació Ambiental”.

Crida pels rius, l'aire net o el menjar saludable

Es tracta d'una acció simultània a tot l’Estat espanyol. Les diferents entitats que en formen part, com la SCEA a Catalunya, gravaran en llocs concorreguts de les grans ciutat aquells ciutadans que es vulguin sumar a la reivindicació que cal defensar l’educació ambiental i els valors que promou.

Al Parc de la Ciutadella o des de casa

La convocatòria és el proper 26 de gener a partir de les 10h al Parc de la Ciutadella de Barcelona (Plaça de la Cascada).

Si no hi pots anar però vols participar en aquesta acció, també podràs fer-ho enviant a la SCEA un clip amb la teva crida o reivindicació (vídeo d’uns 30 segons) abans del 27 de gener. Els inclouran amb la resta de filmacions de Catalunya que posteriorment formarà part d’un vídeo-recull d'àmbit estatal.

També en pots fer difusió a través de les xarxes socials mencionant @Edu_Ambiental i els hashtags #26E o #26E.

Treballar per la sostenibilitat des de l'educació

La Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) és una associació creada l'any 1985 per tal d'impulsar una educació renovada que contempli la problemàtica socio-ambiental i alhora contribueixi a formar ciutadans capaços d'analitzar-la i de donar-hi respostes.

Agrupa professionals i persones interessades en el món de l'educació ambiental, de perfils i àmbits laborals molt diversos, i, des del 2013, també entitats. L'objectiu comú és treballar per la sostenibilitat des de l'educació.

Dels seus inicis ha impulsat projectes de treball compartits, interdisciplinars i distribuïts per tot el territori català, com en són exemple el Fòrum d'Educació Ambiental, celebrat cada dos anys del de l'any 2000, o les guies d'educació ambiental per avançar cap a l'educació en qualitat.

Educar ben documentats

Un dels seveis claus de l'entitat és el Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA), ubicat a l'equipament de l'Agenda 21 de Barcelona (C/ Nil Fabra, 20). És un centre especialitzat en informació i recursos d’educació ambiental adreçat a persones i entitats interessades en el treball educatiu per la sostenibilitat, especialment en l’àmbit urbà.

Durant aquest mes tindrà el seu aparador temàtic amb materials i recursos d'Educació Ambiental que la SCEA et convida a consultar.

Afegeix un comentari nou