D'on vénen els tomàquets que es consumeixen a Catalunya?

 Font:
Font:

D'on vénen els tomàquets que es consumeixen a Catalunya?

Resum: 

El documental "La ruta del tomàquet" intenta donar resposta a aquesta pregunta i analitzar les seves implicacions. S'estrena dilluns 29 de juny, al CCCB.

El tomàquet és molt important en l'alimentació catalana, però només el 14% de les hortalisses que es venen a Mercabarna són produïdes a la província de Barcelona. De fet, cada vegada es produeixen menys tomàquet, perquè a l'estiu, quan la producció està en el seu zenit, arriben quantitats importants de tomàquet de l'exterior, a un preu amb el qual el tomàquet català no pot competir. En concret, en els últims set anys, s'ha perdut el 40% de la producció local d'aquesta hortalissa.

El documental "La ruta del tomàquet" viatja als països d'on provenen els tomàquets que es consumeixen a Catalunya i intenta mostrar com arriben a produir tan barat i quins problemes pot implicar per a les seves societats. També examina el paper que hi juga Mercabarna i explora quins escenaris possibles existeixen. Està basat en l'informe La Ruta del Tomàquet. Eines de reflexió cap a una nova cultura del consum urbà.

El documental ha estat impulsat per l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, en col·laboració amb GRAIN. S'estrenarà dilluns 29 de juny, a les 19.30 hores, a l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Afegeix un comentari nou