Descobreix l'impacte ambiental del que menges

 Font:
Font:

Descobreix l'impacte ambiental del que menges

Resum: 

Saps quant CO2 emet la producció i transport dels aliments que menges? Et convidem a descobrir-ho!

L'any 2011, l'Estat espanyol va importar 25.486 milions de tones d'aliments, els quals van recórrer una mitjana de 3.827,8 quilòmetres, tot generant 4.212 milions de tones de CO2.

Davant aquestes xifres, l'associació ecologista Amigos de la Tierra ha posat en marxa la campanya Alimentos Kilométricos. Es tracta d'una iniciativa que pretén conscienciar sobre l'impacte social i ambiental de l'actual model d'agricultura industrial i sobre la necessitat i avantatges d'un consum de proximitat.

Ens recorda que el que mengem juga un paper decisiu en el canvi climàtic, no només pel seu transport, sinó que també per la producció intensiva, la desforestació, l'empaquetatge, el malbaratament, etc. La carn, per exemple, té un gran impacte ambiental "ocult" degut a la producció i transport dels pinsos amb què s'alimenta el bestiar.

Per poder conèixer l'impacte real dels aliments que consumeix cadascú, han llançat la Calculadora de CO2, amb la qual pots conèixer les emissions que genera la teva compra setmanal o anual. Juntament amb el resultat, t'expliquen que pots evitar aquestes emissions comprant productes locals i de temporada en mercats o formant part d'un grup de consum, i així fomentar una agricultura de petita escala i sostenible.

Afegeix un comentari nou