El projecte NINAM té finançament per seguir amb l'estudi dels dofins

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El projecte NINAM té finançament per seguir amb l'estudi dels dofins

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La suma de petites aportacions torna a tenir èxit per finançar projectes ambientals. El Projecte NINAM ha recaptat els fons necessaris per seguir amb la fotoidentificació dels dofins que viuen més a prop de les nostres costes.

El Projecte NINAM porta vuit anys sent un referent en l'estudi dels cetacis que viuen entre el Cap de Creus i les Illes Medes. Ells dofins mulars han centrat l’interès de les darreres 3 campanyes d’estudi, ja que any rere any la seva presència va disminuint, per la pressió humana.

Amb menys de 40 dies, la suma d'aportacions individuals han aconseguit superar els 10.000 euros necessaris per finançar part de la campanya d'expedicions del 2013. Aquesta nova campanya servirà per fotografiar i identificar diferents individus que se sumaran al catàleg iniciat el 2005.

La tècnica utilitzada, la fotoidentificació, permet estudiar dos aspectes fonamentals d'aquesta espècie: saber quants n'hi ha i conèixer la seva estructura social. També permet conèixer les zones de major freqüentació, que és una informació molt significativa per dissenyar àrees de protecció per a l'espècie.

La resta del finançament necessari prové d'aquelles persones interessades en apuntar-se a les sortides de recerca.

Per saber-ne més, podeu consultar el blog del Projecte NINAM i el seu facebook.

Més cerques de micromecenatge

Hi ha diverses iniciatives d'entitats ambientals que estan actualment en diferents plataformes de crowdfunding, com poden ser els "Els jardins submergits de la Selva" de l'associació s'Agulla que busca finançament per completar el mapa del fons marí de la zona entre Blanes i Tossa de Mar.

Un altre exemple és "Big Cats-Grandes Felinos" de la Fundació World Nature, per finançar els projectes propis o amb col·laboració amb ONGs locals d'aquells països on habiten els grans felins en perill d'extinció.

"Horts socials i aus" és un projecte d'assessoria i estudi de l'impacte en els ocells dels horts socials que impulsa la cooperativa Tarpuna (tarpunacoop.org/), en cooperació amb l'Institut Català d'Ornitologia (www.ornitologia.org). Ja ha aconseguit el finançament però encara és obert. Té per objectiu avaluar el guany o pèrdua que suposa l'actuació desenvolupada al voltant dels horts socials, des del punt de vista de la conservació de les espècies d'aus.

Afegeix un comentari nou