Els ocells ibèrics a l'iPhone

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Els ocells ibèrics a l'iPhone

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

SEO/Birdlife, juntament amb Birdlife International i SPEA (Birdlife Portugal) ofereixen l'aplicació Iberian Birds dedicada als ocells de la península ibèrica, per als usuaris d'iPone i iPad d'Apple.

Es tracta d'una eina gratuïta que permetrà als ornitòlegs, aficionats, viatgers i amants de les ocells, consultar fàcilment la informació disponible de les àrees importants per a la conservació de les aus (IBA) a l'Estat espanyol i a Portugal així com les espècies d'ocells que s'hi poden trobar.

Què ofereix Iberian Birds?

L'aplicació, actualment en anglès, mostra els 479 IBAS de la península ibèrica i 170 espècies d'aus (amb informació sobre ecologia, amenaces, població o estat de conservació). Descarregar-se aquest aquest programari al mòbil o a l'iPad permet:

  • consultar les IBAS o espècies d'aus que s'hi poden trobar segons diferents criteris de cerca (hàbitat, ús del territori, taxonomia o estat de conservació, segons criteris de la UICN.)
  • trobar les IBAS per geolocalització
  • obtenir els resultats en llistats o en un mapa
  • crear llistes prioritàries d'IBA i espècies
  • escriure i guardar notes sobre una determinada espècie o una determinada IBA

Dins del projecte Iberaves

Aquesta aplicació s'emmarca dins del programa Iberaves de l'entitat, un projecte internacional ideat per desenvolupar una formació en turisme ornitològic en àrees protegides europees de la Xarxa Natura 2000, a les que pertanyen la majoria de les IBA de la península ibèrica. Consideren que aquest tipus de turisme responsable pot ajudar i molt al desenvolupament sostenible en aquesta xarxa.

Podeu descarregar aquí l'aplicació Iberian Birds.

Afegeix un comentari nou