Horizon 2020, excel·lència i sostenibilitat en el futur de la Unió Europea

Autor/a: 
Fernando Condal

Horizon 2020, excel·lència i sostenibilitat en el futur de la Unió Europea

Autor/a: 
Fernando Condal

Resum: 

Horizon 2020, l’actual i major programa de recerca i innovació de la Unió Europea, busca un desenvolupament competitiu de l’economia, en un escenari d’excel·lència i sostenibilitat.

El Programa Marc Horizon 2020, planificat pel 2014-2020, vol contribuir a abordar els tres pilars bàsics per l’economia del futur de la Unió Europea. Per tant, planteja abordar els reptes socials, el lideratge industrial i l’excel·lència científica. Amb 76.880 M€ de pressupost, és un programa ambiciós, obert a Administracions Públiques, Universitats, Centres de Recerca, empreses mitjanes i petites, i altres tipus d’organitzacions.

Un context científic d’excel·lència

S’incrementen les subvencions a investigadors europeus d’alt nivell, i s’amplia en el camp de les tecnologies futures.

Més tecnologia per a la competitivitat

Hi haurà grans inversions en tecnologies clau per a les indústries com les tecnologies de la informació i comunicació, nanotecnologies, biotecnologia i per l’àmbit de recerca sobre l’espai.

Investigació per a la futura ciutadania europea

El Progrma es centra bàsicament en sis àrees; salut, alimentació i agricultura incloses les ciències marines, energia, transport, clima i matèries primeres, societats inclusives i seguretat. Un exemple important d'objectiu desitjable per als projectes seria la transició cap a una economia eficient i baixa en carboni.

Àmplia participació en el Programa Marc

La participació en el Programa Marc es basa a competir amb els millors, i amb activitats en consorci com grups de recerca, empreses i usuaris. Com a principals característiques trobem; un finançament mitjà del 20%, la duració dels projectes al voltant de 3 anys i un màxim de 2M€ de finançament.

Afegeix un comentari nou