Joves en situació de fragilitat social, informadors ambientals a les platges

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Joves en situació de fragilitat social, informadors ambientals a les platges

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Fundació El Llindar, la Fundació Abertis i ajuntaments locals, fan escola amb un model de sinergia a tres bandes. L’objectiu és proporcionar ocupació a joves de fragilitat personal i social a través d’una actuació de conscienciació ambiental a les platges barcelonines.

Són 8 joves, tots ells estudiants de la Fundació El Llindar, i tenen entre 16 i 21 anys. La seva situació és de fragilitat personal, familiar o econòmica. I aquest estiu la majoria tindrà el seu primer contracte laboral fent d’informadors ambientals a les platges de Barcelona i del Baix Llobregat.

Mitjançant aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Llindar i la Fundació Abertis amb el suport dels ajuntaments de Barcelona, i també del Prat de Llobregat, Gavà, Castelldefels i Viladecans, recorreran durant la temporada d'estiu les platges d’aquests municipis, divulgant consells de respecte al medi ambient i incidint en aspectes cívics com la necessitat de col·laborar amb el manteniment de la neteja de les platges o de respectar el litoral com a espai natural a preservar.

Fruit d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, a principis de juliol han començat a les platges de la ciutat, on s’han incorporat al servei d’informació municipal, fent tasques de conscienciació ambiental sobre com reciclar adequadament i fer ús dels cendrers de platja per evitar les burilles s’acumulin entre la sorra, a més d’informació general per als banyistes.

Recorreran de juliol a setembre quatre punts del litoral barceloní: Barceloneta, Sant Sebastià, Bogatell i Llevant.

Notícia de Barcelona Televisió (BTV, 1/07/13)

Ara al Baix Llobregat, en canvi, la seva tasca se centra en informar sobre la conservació i protecció del sistema dunar, sensibilitzant sobre la importància de les dunes per a l’ecosistema litoral. Les platges del Prat, Gavà, Castelldefels i Viladecans, repartiran també un fulletó informatiu sobre els espais protegits en aquestes zones.

Segons la Núria Anton, cap de Serveis amb Joves de la Fundació El Llindar, la resposta per part dels banyistes està sent molt positiva, ja que sovint se’ls proporciona una informació que desconeixen i que els acosten a apreciar més els valors naturals del litoral.

Un model de la Fundació El Llindar

Segona la Núria Antón, aquest és “un model que cal emfatitzar”. No és el primer cop que la fundació aposta per un projecte en col·laboració amb l’administració i el sector empresarial. Considera que el projecte “estrella” de la Fundació Llindar és fruit de la sinergia ambla empresa Cebado i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Cornellà . A través d’aquest projecte, joves també en situació de vulnerabilitat social es formen en perruqueria i estètica, fan pràctiques en el Centre de Formació i Assessorament en imatge El Llindar – Cebado que es troba a Cornellà de Llobregat, tenint alguns d´ells el seu primer contracte laboral a la fundació per atendre a residències d’avis o fer serveis a domicili.

La seva raó de ser

“El llindar simbolitza el possibilitar el pas d’uns adolescents a la vida adulta, afrontar el món laboral i de buscar el seu lloc en aquest món”. Així es presenta la Fundació EL Llindar, una entitat sense ànim de lucre de Cornellà que té com a objectiu impulsar actuacions educatives i professionalitzadores per a nois i noies d’entre 12 i 25 anys que, per la seva situació personal, familiar i de fracàs escolar, no encaixen en l’ensenyament reglat. A més d’escola és també agència de col·locació autoritzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Per més informació podeu consultar la notícia publicada a El Periódico i també les webs de la Fundació El Llindar i la Fundació Abertis.

Afegeix un comentari nou