L'ós ja té casa

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

L'ós ja té casa

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Una proposta d'estiu: visitar la Casa de l'Ós dels Pirineus a Isil (Pallars Sobirà), inaugurada aquest juliol. És un centre d'interpretació dedicat a l'ós bru i la seva relació amb les persones, impulsat per Acciónatura i la Fundación Oso Pardo.

Casa Sastrès d’Isil (Pallars Sobirà) s'ha convertit en la Casa de l’Ós dels Pirineus, el primer centre d’interpretació sobre del mamífer més gran a Catalunya. L'històric edifici ha estat recuperat de tal manera que conserva la seva estructura original i, alhora, s'ha creat un espai de divulgació.

Què hi trobarà el visitant?

L'espai ofereix una exposició interactiva sobre diversos aspectes de la vida de l'ós bru al Pirineu, mostres temporals vinculades al territori, un minicine que projecta un documental amb imatges inèdites i un espai per activitats informatives i educatives relacionades amb l'espècie.

La informació de l'exposició sobre l'ós pot ser complementada per les Sendes de l'Ós, itineraris guiats que parteixen de la Casa de l'Ós i que permetran als visitants conèixer l'hàbitat d'aquest animal.

Per a les activitats guiades es poden fer les reserva al telèfon 973 083 044 i a través de casadelos@accionatura.org.

La Casa de l’Ós dels Pirineus funcionarà també com a nou centre d’informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu per a aquells visitants que s’acostin a la zona i des d’allà s’explicarà l’actualitat sobre el seguiment de l’ós que es facilitarà des del propi Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Qui hi ha participat?

Aquesta és una iniciativa conjunta d'Acciónatura i la Fundación Oso Pardo, que compta amb la col·laboració de l'ajuntament d'Alt Àneu, l'EMD d'Isil i Alós i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. El projecte ha estat cofinançat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente / FEADER, Endesa i l'Obra Social "la Caixa".

Quan s'hi pot anar?

La Casa de l'Ós és oberta al públic diàriament durant les vacances escolars i els dissabtes de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h, i diumenges i festius de 10:00h a 14:00h. Per arribar a Isil, podeu consultar aquest mapa.

Afegeix un comentari nou